Desserter

5 nyttiga fika-alternativ

På de arbetsplatser där jag har arbetat, så har onsdag och fredag ofta varit de obligatoriska fika-dagarna. Därför på temat lill-lördag och fika-onsdag tänkte jag att det kunde passa att dela fem av mina mest omtyckta fika-recept här på CEA. Gemensamt för alla recepten är att de är:

  • fria från gluten
  • utan vitt socker
  • mjölkfria
  • vegan

5 supernyttiga recept på alternativ till fikat som passar de flesta allergier och kosthållningar. Dessutom är de galet goda så klart och går garanterat hem hos de mest kräsna fika-sällskap. Testa att inte säga något innan du bjuder och se om ditt fika-sällskap reagerar på att det är något ”ovanligt” med receptet.

5 goda fikor utan gluten, socker, mjölk och ägg

Recepten nedan är länkar så klicka på dem för att komma till recepten.

Chiapudding med hallon och lakrits

Chokladmousse på avokado 

Snickeriglass 

Chokladfudge

Brownie med sötpotatis

Vilket recept blir du mest sugen på att testa? Eller vilket eller vilka har du redan testat och vad tycker du om dem? Berätta gärna i kommentaterna!

 

 

 

Gillar du bloggen? Missa då inte att följa mig i mina andra kanaler. Jag finns på bloglovin, instagram och Facebook. Du kan även anmäla dig till min email-lista och helt gratis ta del av unika erbjudande, rabatter, tips med mera. Du anmäler dig till mail-listan här.

Följ mig på instagram för dagliga recept & tips

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar