0 In Personligt

Tips nr 3 för att lyckas med sina mål

Så då var det dags för tips nr 3 från mig om motivation och att lyckas nå sina mål. Du kan läsa de andra inläggen här, här och här.

Tips nr 3.

Hoppa upp i sadeln igen. Vägen mot målet är inte spikrak. Det kommer dagar då du inte kan sluta tänka på choklad och godis, dagar då personer runt dig kommer truga för att få dig att ta en kaka och dagar då du helt enkelt inte vill fortsätta och känner att det inte är värt det. Dagar då motivationen känns som bortblåst. Några dagar lyckas du säkert att stå emot frestelsen men det kommer garanterat dagar då du inte klarar av att stå emot. Du kommer att äta sådant som inte ingår i din plan.

4318199c-8c4a-4945-9fe3-bd40e67df22d

Ställ in dig redan nu på att de dagarna kommer att komma och acceptera att det är som det ska vara. Det är helt enkelt inte hela världen. Att trilla i diket är inte avgörande för om du kommer att nå ditt mål eller inte. Det som är avgörande är hur du reagerar på omkull-körningen.

Du kan reagera med att kalla dig själv för misslyckad och tänka ”det är redan kört så jag kan lika gärna äta upp resten av chokladkakan också.” För varje chokladbit som du äter så kommer du längre bort i från målet. Risken är också stor att du kommer fortsätta att trösta dig med annat onyttigt efter chokladkakan är slut och kanske även de följande dagarna. Gäller ju att passa på innan det är nystart på måndag, eller hur? Så här har jag tänkt och reagerat måååånga gånger. Inte den bästa reaktionen.

Ett bättre sätt är att säga så här till sig själv: ”ok, det hände. Det var inte optimalt men jag är inte mer än mänsklig och förlåter mig själv. Men det var då. Det ögonblicket är förbi”. Du reser jag mig och fokuserar framåt genom att göra bättre val. Du kan inte göra det ogjort så förlåt dig men hoppa upp i sadeln så fort du bara kan. Vänta inte tills imorgon eller på måndag. Hoppa upp nu så är ingen större skada skedd. Detta är helt klart ett bättre sätt att hantera dikeskörningar och jag tränar på detta och blir sakta men säkert bättre.

Kom också ihåg att varje motgång är en lärdom och gör dig starkare med mer erfarenheter i ryggsäcken och bättre kunskap om dig själv.

IMG_0297

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply