Ris är ju något som vi verkligen vill undvika nu efter hela arsenik-historien och här kommer ett perfekt alternativ! Dessutom kan du hitta svensk blomkål till jättebra pris i affärerna just nu eftersom det är skördesäsong.
Blomkålsris
- 1 blomkålshuvud
- 0,5 tärning med grönsaksbuljong (välj eko)
- salt
Skär loss blommorna från stammen och tvätta. Riv sen på ett grovt rivjärn eller i en mixer, men mixa i så fall inte för länge för då blir det lätt mos.
Koka upp vatten men buljong och en nypa salt. När det kokar så ha i blomkålsriset och låt koka ca 1 min. Häll av i durkslag. Servera!
2 Kommentarer
Krämigt blomkålsris | Clean Eating by Annika
9 oktober, 2015 at 10:00[…] här är en lite lyxigare variant på mitt vanliga blomkålsris. Perfekt tillbehör till de flesta maträtter och i och med att denna variant är lite krämigare […]
Mitt absolut godaste recept på broccolimos |
20 februari, 2016 at 13:51[…] Blomkålsris (är även riktigt gott att steka lite lätt och pressa över lite citron) […]