Veganskt/ Vegetariskt

BLOMKÅLSRIS

Ris är ju något som vi verkligen vill undvika nu efter hela arsenik-historien och här kommer ett perfekt alternativ! Dessutom kan du hitta svensk blomkål till jättebra pris i affärerna just nu eftersom det är skördesäsong.

Blomkålsris

  • 1 blomkålshuvud
  • 0,5 tärning med grönsaksbuljong (välj eko)
  • salt

Skär loss blommorna från stammen och tvätta. Riv sen på ett grovt rivjärn eller i en mixer, men mixa i så fall inte för länge för då blir det lätt mos.

Koka upp vatten men buljong och en nypa salt. När det kokar så ha i blomkålsriset och låt koka ca 1 min. Häll av i durkslag. Servera!

 

Följ mig på instagram för dagliga recept & tips

Annat som kan intressera

2 Kommentarer

  • Reply
    Krämigt blomkålsris | Clean Eating by Annika
    9 oktober, 2015 at 10:00

    […] här är en lite lyxigare variant på mitt vanliga blomkålsris. Perfekt tillbehör till de flesta maträtter och i och med att denna variant är lite krämigare […]

  • Reply
    Mitt absolut godaste recept på broccolimos |
    20 februari, 2016 at 13:51

    […] Blomkålsris (är även riktigt gott att steka lite lätt och pressa över lite citron) […]

  • Lämna ett svar