Bountybollar |

På fredag fyller Lillasyster 1 år och på lördag är det kalasdag. Förberedelserna är på gång och tanken är att maten ska vara fri från glutenmjöl och raffinerat socker. Jag ska baka en tårta (recept kommer) och vill även ha lite annat gott.

Först ut blev bountybollar. Goda små kokosbollar som jag rullade både i mörk och ljuschoklad. Jag sötade med lite kokossocker som utvinns ur nektar från kokosblomman.

IMG_0204[1]

Bountybollar, ca 15-18 bollar

3 dl (ekologiska) kokosflingor + 2 dl
5 tsk kokosolja
Sötning motsvarande ca 50 gr socker / Jag tog 2 msk kokossocker /Sötning går givetvis att utesluta helt!
1-2 msk krämig kokosmjölk
2 krm vaniljessens eller lite vaniljpulver
200 gram mörk choklad, minst 70%

IMG_0202[1]

Mixa 3 dl kokosflingor med 5 tsk kokosfett. Det ska bli riktigt finmalet och krämigt, som en kräm! Späd ev med lite mer kokosmjölk om det inte går ihop till en kräm. Efter ett tag lägg ner övriga ingredienser (även +2 dl kokosflingor) och kör tills det gått ihop fint. Låt stå ett par timmar eller över natten i kylen. Rulla sedan bollar. In i frysen i ca 30 min. Smält sedan choklad i vattenbad eller mikro och rulla bollarna i chokladen. Strö lite kokosflingor på direkt innan chokladen hinner stelna.

Njut av en eller två bollar till lördagskaffet!

 

1 Comment

  1. Pingback: 1års-kalas |

Write A Comment

Close