Cashewmjölk kanske du har hört talas om men visste du att du också kan göra grädde på cashewnötter? Blötlagda cashewnötter får en riktigt krämig och len smak när de mixas. Sedan är det klar att det inte smakar som vispad grädde. Snarare än en mjölkfri kopia så blir det ett mjölkfritt alternativ. Ytterligare ett mjölkfritt alternativ till vispad grädde är kokosgrädde som du med rätt teknik och rätt kokosmjölk/grädde vispar ihop hyfsat enkelt. 

LÄS MER: Så här får du till krämig och fluffig kokosgrädde

CASHEWGRÄDDE – MJÖLKFRITT ALTERNATIV TILL VISPAD GRÄDDE

Till en sats om räcker till 4-6 portioner, så behöver du:

  • 2 dl cashewnötter som legat i blöt minst 3-4 timmar
  • 1 dl vatten
  • 1-2 krm vaniljpulver
  • 1,5 msk honung eller björksocker (välj björksocker om du vill hålla blodsockret och insulinet lågt)

Gör så här:

Häll av vattnet från cashewnötterna och lägg sedan nötterna i en hyffsat kraftfull matberedare eller blender. Jag använder en Electrolux Mixer Expressionist (annonslänk). Mixa nötterna så slätt du kan. Tillsätt lite vatten i taget, samtidigt som du mixar, tills du får en slät och krämig konsistens. Smaksätt med vanilj och eventuell sötning. Jag tycker personligen att cashewnötter i sig har en ganska söt smak så extra sötning kan även hoppas över om du vill det.

cashewgrädde
Cashewgrädde – Foto Annika Malm

Har du testat cashewgrädde? Vad tycker du? Imorgon kommer ett recept på en efterrätt som är jättegod att servera med just cashewgrädde, så kika in här imorgon igen om du är nyfiken.

clean eating by annika

2 Comments

  1. sånt här bjuder alltid Martins farbror oss på, han ha varit vegan sedan 80-talet! =) smakar bra tycker jag!

Write A Comment