Imorse påminde min son mig om att det faktiskt bara är 9 dagar kvar till julafton. 9 dagar, lite drygt en vecka, galet vad fort tiden går!

Vad det någon mer som såg morgonens julkalender? Jag älskade kocken Tareq Taylors klockrena kommentar i morgonens avsnitt:

”Man åt vetebröd på 1910-talet när man var fattig och inte kunde eller hade råd att laga riktig mat. Vete innehåller ju ingen näring så folk tappade tänderna och var undernärda.”

Som sagt, klockrent!

Tillbaka till vår julkalender här och dagens lucka som består av ett riktigt smarrigt recept!

clean eating saffranspannkaka

Lucka 15: Saffrans-plättar, 2 port

  • 4 ägg
  • 2 dl kokosmjölk
  • 0,5 gr saffran
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 1 tsk vaniljpulver
  • salt
  • kokosolja eller smör att steka i

Blanda ägg, kokosmjölk, saffran, vanilj och fiberhusk i en bunke. Använd gärna stavmixer för slät och fin smet. Låt stå ett par minuter och låt husken få smeten att tjockna till.

Klicka sedan ut lagom stora plättar i en lagom varm stekpanna med kokosolja eller smör. Ha ganska låg värme och låt plättarna ligga i pannan en stund för att göra det enklare att vända dem snyggt.

Servera med lite krämig kokosmjölk och toppa med massa kärnor från granatäpple som måste vara världens absolut vackraste frukt!

Tips: Ha en förpackning med kokosmjölk ståendes i kylen för att den ska få krämig och fastare konsistens, som vispad grädde.

 

clean eating saffransplättar

 

 

2 Comments

  1. Camilla p-a Reply

    Tack!
    Den ska jag prova på barnen! :) kan kokos mjölk cramy, vispas till grädde?

    • admin Reply

      För det mesta. Det beror lite på hur länge paketen har fått ”stå till sig”. Att kyla den över natten eller i ett par timmar, ha den i kylskåpet, brukar göra det mycket lättare. Lycka till och hoppas barnen gillar pannkakorna :)

Write A Comment