6 In Personligt

Chia-sylt

Igår kväll tog jag fram en låda med jordgubbar från i somras, ur frysen. Jag lät dem tina över natten och sen gjorde jag den snabbaste och enklaste sylt jag någonsin gjort.

Verkligen superenkelt! Och gott blev det också så klart ;) älskar att kunna njuta av sylt gröten eller i yoghurten utan socker eller sötningsmedel som det är i alla köpta varianter.

Vill du läsa lite mer om superfröt chia så kan du kolla in det här inläggetp.

Chia-sylt

3 dl färska eller tinade jordgubbar (eller andra bär)
8 msk vatten
4 msk chiafrön
Ev sötning, 2 msk är lagom, till exempel agave, sukrin, honung eller steviaströ.

Ta fram en skål. Häll i tinade eller färska hallon och mosa dem i en skål med en gaffel eller mixa med stavmixer. Häll i vatten och chiafrön. Sylten ska vara ganska lös i formen, tillsätt mer vatten om den upplevs som tjock. Tillsätt ev sötning och blanda allt väl.

Låt stå i kylen över natten. När sylten är klar kan den hällas upp i glasburkar!

Till mellanmål till barnen idag så gjorde jag en smoothie med sylten, jag blandade 2,5 dl havremjölk med ett par msk sylt och skakade i en shaker.

(null)

(null)

(null)

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Katarina
    4 maj, 2015 at 15:50

    Hej. Har du provat att mixa chiafröna med bären och vattnet för att komma åt mer av näringen?

    • Reply
      admin
      11 maj, 2015 at 11:17

      Tack för tipset! Ska testa det nästa gång.

  • Reply
    eyavepulouf
    18 juni, 2015 at 08:11

    [url=http://flagyl-online-buy.net/]Flagyl Online[/url] Generic Priligy http://lasix-buy-online.net/

  • Reply
    ocecihinibot
    18 juni, 2015 at 08:36

    [url=http://flagyl-online-buy.net/]Flagyl[/url] Priligy Y Cialis http://lasix-buy-online.net/

  • Reply
    Dagens tips – chiaknäcke | Clean Eating by Annika
    25 augusti, 2015 at 14:38

    […] till? Utöver i bröd som Chia-knäcke så kan du till exempel använda det om du vill koka sylt. Här hittar du ett inlägg då jag kokar sylt på jordgubbar och chia. Fröna får sylten att tjockna och […]

  • Reply
    Chia-sylt utan konstigheter | Clean Eating by Annika
    17 september, 2015 at 13:39

    […] Jag har gjort inlägg förr med receptet och du hittar det här. […]

  • Leave a Reply