Jag får ofta frågor om vad clean eating egentligen är. Frågan är inte enkel att ge ett kort svar då bregreppet clean eating innefattar så mycket och så många vägar eller inriktningar som du kan ta. Även om grunden inom clean eating är densamma – ren och naturlig mat – så betyder inte det att en person som äter clean måste äta på liknande sätt som en annan person som också äter clean. Ja du förstår, det finns inget kort svar.

ALLT OM CLEAN EATING

Om du kikar i menyn uppe på sidan så ser du att det har tillkommit en ny flik som heter “allt om clean eating”. Sidan är inte helt klart men där finns en hel del läsvärt. Sidans syfte är ett ge en överblick över av just clean eating är och en fördjupning inom olika aspekter kring det så som tillsatser, råvaruhantering med mera. Även om sidan inte är klar så rekommenderar jag dig ändå att gå in och läsa det jag skrivit hittills.

CLEAN EATING FÖR MIG

I ett stycke på sidan så skriver jag om vad clean eating för för mig. Mitt varumärke heter ju Clean Eating by Annika av en anledning. Jag delar och berättar om mitt sätt att äta clean. Och jag vill ägna en liten stund åt att berätta hur jag äter och varför. Vad är egentligen clean eating för mig Annika? Innebörden av by Annika.

Texten här nedanför är kopierad från sidan Allt om clean eating och du kan läsa samma text där i stycke nr 2 där. Men jag vill ändå lyfta fram texten en gång extra. Ni är många nya läsare som har hittat hit den senaste tiden och jag känner att en beskrivning av min kostfilosofi kan vara på sin plats.

Utdrag från sidan allt om clean eating:

 

”Innan vi går in mer på djupet och grottar ner oss i vad det innebär att äta clean, så vill jag ägna en liten stund åt att berätta hur jag äter och varför. Mitt förhållande till mat och hälsa är ganska lång och brokig. Jag har alltid älskat sötsaker i alla dess former. Kärlek var så stark att det slutade med ca 40 kilos övervikt när jag var runt 20 år. Jag inledde där och då en hälsoresa och livsstilsförändring som tagit mig dit jag är idag. Om du är nyfiken på mer om den resan så kan du läsa via länken här nedanför.

Läs mer: Min hälsoresa – hur jag gick från 40 kilos övervikt till där jag är idag

Att äta clean för mig personligen innebär en clean lågkolhydratkost/lchf eller paleo-kost. Med andra ord en kost som är låg på kolhydrater och som istället baseras på protein av hög kvalitet och hälsosamma fetter. Jag strävar även efter att hitta alternativ till mejerier, då min mage inte är helt glad i det.

Det här sättet att äta har dels hjälpt min ibs-mage och dels så älskar jag att äta god och mättande mat (vem gör inte det liksom?). Genom att äta en ren kost av hög kvalitet med bra protein och fett som mättar, så mår jag fantastiskt bra!

Så clean för mig personligen är en form av lågkolhydratkost /lchf och paleo, men det betyder inte att clean är lika med det för alla. Clean är så mycket mer men detta är min väg inom clean eating. Här nedanför berättar jag mer om clean eating och vad begreppet som helhet innebär.”

spagettipumpan

AVSLUTANDE TANKAR

Jag startade bloggen 2014, strax efter att Ebba vad född. Bloggen har under de här 3 åren genomgått olika faser. Jag skulle säga att det började som en lchf-blogg men som sedan blev allt mer liberal och innehålla recept med mer stärkelse och kolhydrater. Men nu är det lite som om cirkeln sluts igen på sätt och vis, då jag har accepterat min sockerkänslighet och kroppens signaler om att mitt sätt att äta lchf, är det bästa för mig. Eftersom att bloggen har haft sina olika perioder så är inte alla recept lchf. Många recept är det men inte alla. Jag kommer under den närmsta tiden gå igenom alla recept och märka dem tydligare för att förenkla för dig som läsare.

Känner du igen dig i något av min historia? Har du hittat den kost som passar just dig? Dela gärna med dig med tankar och reflektioner i kommentarerna.

clean eating by annika

Write A Comment

Pin It