Fiskbiffar är ett smart sätt att mumsa till fisk. Fisk och skaldjur borde vi äta mer av. Jag skulle helst vilja ha det på matbordet tre gånger per vecka men sällan det blir fler gånger än två. Lax blir det alltid minst en gång och ibland någon gryta eller soppa. Men jag tycker att vit fisk är svårt. Stekt fisk är gott, som det här receptet på sesampanerad torsk. Men kokt vit fisk är så där om man inte tillagar det rätt och man tröttnar snabbt om man ska äta panerad fisk varje vecka. Men att göra biffar är ett snabbt och enkelt sätt att göra den vita fisken godare. Jag brukar köpa torskblock så får jag mycket fisk för pengarna. De är biffarna är goda till mos men funkar också perfekt som fiskburgare. Här är ett gott recept på hamburgerbröd.

I det här moset mixar jag blomål och palsternacka. Palsternacka är en bra källa till långsamma näringsrika kolhydrater men om du inte vill äta rotfrukter så kan du så klart bara köra på blomkål. En portion av det här moset innehåller 11 gr kolhydrater.

Fiskbiffar med mos på blomkål och palsternacka, 4 port

Fiskbiffar

  • 400 gr vit fisk
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 ägg
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • smör, ghee eller kokosolja till stekning

Skala och finhacka löken. Skär fisken i grova bitar och pressa ut vätskan. Mixa lök, fisk, örter och pressa vitlök till en slät färs i en matberedare. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar. Stek sedan biffarna på medelvärme tills genomstekta.

Mos på blomkål och palsternacka

  • 300 gr blomkål
  • 300 gr palsternacka
  • 1-2 msk smör eller kokosolja
  • ev lite grädde eller kokosmjölk om man vill ha lite lösare mos
  • lite finstrimlad färsk spenat
  • salt och peppar

Skala palsternacka och skär i tärningar. Koka i saltat vatten. Skå blomkålen i bitar och låt koka med när palsternackan nästan är genomkokt. Låt koka tills alla grönsaker är väl genomkokta. Häll av vatten. Ha i smör och mixa slätt med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite grädde eller kokosmjölk. Ha gärna i lite finstrimlad färsk spenat för lite trevlig färg.

 

 

 

Du har väl inte missat att signa upp dig till mitt gratis nyhetsbrev? Det kommer att bli grymt nu efter min stora omarbetning och uppfräschning. Första utskicket går ut mot slutet av nästa vecka och innehåller en rabattkod som inte kommer att finnas på bloggen. Unikt för er som står på listan. Du anmäler dig här

Write A Comment