Äta Clean

FIXA JULMYSET UTAN SOCKER

Inlägg i samarbete med Kökets Favoriter

Kan ni förstå att det redan är andra advent imorgon?  Jag älskar verkligen julen, myset och allt vad det innebär. För min del har mycket av innebörden av just myset ändrats lite under de senaste åren. Förr var hela december mer eller mindre en hel period av alldeles för mycket socker och snabba kolhydrater. Idag innebär myset så mycket mer. Ljusen, dofterna, att få umgås. Det finns så mycket mer som ger mys på riktigt än den där korta stunden som smaken av sött dröjer sig kvar i munnen.

Missförstå mig inte nu. Jag menar inte att det inte är ok att njuta av gott i betydelsen socker och mjöl, under julen. Jag menar bara att det inte behöver vara var och varannan dag i flera veckor som det, handen på hjärtat, alldeles för lätt blir. Jag har inga problem med att vid väl utvalda tillfällen ta en vanlig pepparkaka eller två och njuter av det fullt ut. Jag har inte celikaki men väl en mage som inte uppskattar gluten. Men en kaka någon enstaka gång är inga större problem. M E N jag väljer mina tilfällen noga och med stor omsorg. Dessutom finns det sååå mycket annat än socker som maxar julmyset.

FIXA JULMYSET UTAN SOCKER

Det finns som sagt så mycket mer än socker, godis och bakat som ger den där härliga julmys känslan. I dagens inlägg tänkte jag tipsa om mysifiernade (nytt ord?) produkter hos Köktes FavoriterKökets Favoriter har ett riktigt härligt utbud av produkter som maxar julmyset. Snabba leveranser dessutom. Jag skojar inte när jag säger att jag gjorde en beställning i måndag (termometer till knäckkoket) och den kom in till min lokala Ica på onsdagen. Det är med andra ord inte försent att hinna få hem grejerna för att hinna med lite mys innan jul.

Dessutom ger koden KLAPP dig 100 kr rabatt denna helg när du handlar för 500 kr hos Kökets Favoriter. Gäller till och med söndag 10/12.

SPANA IN UTBUDET HOS KÖKETS FAVORITER >>

MINA TIPS FÖR SOCKERFRITT  JULMYS

TÄNDA LJUS OCH ANNAT FINT

Finns väl få saker som gör hemmet så mysigt som levande ljus. Såg du på Ernst i torsdags? Då såg du säkert hans fina och enkla ljusstakar? Kökets Favoriter har ett brett utbud av Ernsts produkter. Ljuslyktorna från Nobili är en annan favorit hos mig. Så fina och enkla. Om du gillar doftljus så har Meraki helt fantastiska dofter. Ljuvliga dofter som är naturliga och inte så där syntetiskt parfymiga.

ljusstakar kökets favoriter

NÅGOT VARMT, OST OCH NÖTTER

Gör min sockerfria glögg eller varför inte en kopp julte eller kaffe. Häll upp i en snygg termos. Lägg upp lite god ost på en snygg bricka som du njuter av med lite nybakt fröknäcke. Varför inte smaksätta med pepparkakskrydda? Så gott! Rosta och smaksätt eller ät nötter bara som de är.  Jag älskar verkligen den söta nötskålen med ekorren och en bra nötknäckare är ett måste.

När det var Black Friday så beställde jag hem nya glöggmuggar från SagaForm och skedar i guld. Det dröjde lite längre än vanligt så var orolig att de sålt slut och jag blivit utan men så lycklig jag blev när det plingade i telefonen att mitt paket var hos posten. Visst är dom fina?

glöggmuggar

100 KR RABATT BARA DENNA HELG HOS KÖKETS FAVORITER

Koden KLAPP ger dig som sagt 100 kr rabatt när du handlar hos Kökets Favoriter denna helg. Köp något fint att njuta av i jul. En julklapp eller två eller varför inte något till dig själv? Vet du inte vad du ska köpa så är mitt tips en grönsakssvarv som enligt mig är ett måste i varje kök. Spana in mitt inlägg om att just svarva grönsaker vettja.

Önskar dig en fin lördag så hörs vi snart igen!

clean eating by annika

Följ mig på instagram för dagliga recept & tips

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar