Frukost & brunch - clean eating

Fräsch grön smoothie med hampaprotein

Innehåller annonslänkar

Borta bra med hemma bäst! Efter en vecka på resande fot så känns det verkligen så. Du som följer mig på instagram har kunnat se det jag delat både från dagarna i London och från resten av veckan som spenderades på Legoland. Det har varit riktigt fina dagar, men som sagt, ändå skönt att vara hemma igen.

Näringsboost

Jag är inne på vecka 3 av en dunderförkylning som jag åkt på. Det började med att Henrik blev förkyld efter att han sprang Göteborgsvarvet och någon vecka senare åkte jag på bacillen. Trodde jag var bra men allt promenderande i London fick det att bryta loss igen. Hostar som en skördetröska (enligt Henrik) och drömmer om att jag blir kvävd om nätterna på grund av nästäppa. Är inte bra än men sakta men säkert går det åt rätt håll i alla fall.

För att skynda på och hjälpa kroppen så boostar jag den lite extra mycket med näring för att se till att den har det den behöver. Massa grönsaker minst 3 gånger per dag (frukost, lunch och middag) och vatten med citron däremellan. I förmiddags gjorde jag mig en grön smoothie med spenat och grönkål. För att öka på mättnaden så hade jag i extra protein och fett ifrån hampaprotein och hampanötsmör. Det blev en fräsch smoothie med smak av citron och ingefära. Och visst känner man sig piggare bara av att se den gröna färgen?

Fräsch grön smoothie med hampaprotein, 1 stort glas

Lägg allt i en mixer och mixa tills slätt. Smaka av och ha i mer äpplemos om du vill ha mer sötma eller mer citron om du vill ha den lite fräschare.

Vad är hampa?

Produkter som görs av hampa tillverkas av fröna från hampaplantan. Hampa är rikt på protein och är vegetabiliskt. Perfekt om du är känslig för mjölk eller till exempel vill äta veganskt. Det som är extra bra med just hampa är att det innehåller alla de nio essentiella aminosyror som vi männsikor behöver. Därför är det ett så kallat fullvärdigt protein vilket många andra vegetabiliska proteiner annars inte är. Proteinhalten är 50 % vilket är högt för att vara vegetabiliskt.

Jag köper alltid rent hampaprotein, det vill säga utan smak- och sötningsmedel. Och det smakar inte speciellt gott som det är. Därför använder jag det aldrig i en ren proteinshake som jag ibland gör med vassle. Men som här i en smoothie eller i gröt med kanel så funkar det kanon. Min mage kan reagera på för mycket mjölk och hampa är mycket snällare mot magen.

Fler recept på goda smoothies:

Alla recepten ovan är recept som redan finns här på CEA. Här finns många recept i arkivet. Använd gärna sökfunktionen uppe till höger eller klicka på ”alla recept” i menyn här ovanför för mer matinspiration.

clean eating by annika

Följ mig på instagram för dagliga recept & tips

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar