11 In Glutenfria bröd

Fröknäcke


Fröknäcke, 15 bitar

  • 0,75 dl solroskärnor
  •  0,5 dl pumpafrön
  •  1 dl sesamfrön
  •  1 dl hela linfrön
  •  2 msk Pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk kokosolja eller annan smakfri olja
  • 2,5 dl kokande Vatten
  • flingsalt

Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 180 grader vanlig. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Se till att allt fördelas jämnt. Koka upp vattnet tillsammans med oljan. Häll sedan över i bunken och blanda till en jämn smet. Häll upp direkt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Använd en slickepott för att breda ut smeten jämnt över hela plåten. Strö över lite flingsalt.

Grädda i ugnen i ca 30 min men ha koll på plåten hela tiden. Alla ugnar är olika effektiva och fröknäcket bränns snabbt.

Ta ut plåten när knäcket är gyllene och hårt. Skär i 15 bitar. Låt svalna på plåten. Om några bitar fortfarande är mjuka så låt dem gå en stund till i ugnen på lite lägre värme.

IMG_1997[1] IMG_1632[1]

 

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    Fortsatt ledighet | hälsoblogg med fokus på träningsglädje och bra mat fri från gluten och socker
    5 januari, 2015 at 09:17

    […] är lågt i kolhydrater och innehåller nyttiga fetter men kanske framför allt är det supergott! Här kan du hitta receptet. Helt […]

  • Reply
    Mumsiga nötbollar | Clean Eating By Annika
    19 februari, 2015 at 18:56

    […] Det blev en plåt med fröknäcke som går åt som smör i solsken här hemma hos oss. Minst två plåtar blir det varje vecka här hemma. Receptet hittar du här. […]

  • Reply
    Löpning och nytt glutenfritt knäckebröd | Clean Eating By Annika
    9 juli, 2015 at 22:52

    […] ämne – nytt lyckat knäckebrödsrecept. Jag älskar ju mitt vanliga fröknäcke (recept här) och det brukar bakas minst två omgångar av det här hemma varje vecka. Men lite variation är ju […]

  • Reply
    Sommarfavoriter | Clean Eating By Annika
    13 juli, 2015 at 13:44

    […] och flingsalt på. Testa! Koka ägget så som du vill ha det och receptet på fröknäcke hittar du här. Ägg är verkligen supermat! Innehåller allt din kropp behöver så när som på c-vitamin. […]

  • Reply
    Frukost med lokaltidningen | Clean Eating By Annika
    14 augusti, 2015 at 21:09

    […] Fröknäcke (recept HÄR) […]

  • Reply
    Smoothie med björnbär och nektarin | Clean Eating by Annika
    2 september, 2015 at 09:21

    […] Så om du vet med dig att du behöver mycket mat för att hålla dig mätt så varför inte ta ett fröknäcke med smör och ost till? Eller varför inte ett par koka ägg för mättande protein och nyttigt […]

  • Reply
    Enkel frukost | Clean Eating by Annika
    27 september, 2015 at 10:00

    […] Receptet på fröknäcke hittar du här. […]

  • Reply
    Ägghack – enkelt, gott, nyttigt och mättande |
    5 januari, 2016 at 06:32

    […] bilden ser du även mitt goda fröknäcke som jag alltid ser till att ha hemma i skåpet då det är hela familjens […]

  • Reply
    Värmande grönkålssoppa |
    20 januari, 2016 at 10:24

    […] med kokta ägghalvor och något gott bröd som till exempel fröknäcke eller mitt zucchini-bröd (om du vill ha det helt mejerifritt så byt ut den rivna osten mot lite […]

  • Reply
    5 frukosttips inför helgen – omgång 2 |
    11 mars, 2016 at 10:01

    […] Så enkelt! Så gott! Äggröra och en fröknäcke – vilken […]

  • Reply
    Sonen fyller 6 år och bestämmer maten för dagen |
    26 april, 2016 at 09:27

    […] frukost bestod av en portion kokosgröt med chia-sylt och en skiva nybakt fröknäcke med ost. Det är riktig go’frukost det! Jag tror att kokosgröten är det av mina recept som […]

  • Leave a Reply