Lunch & middag - clean eating/ Vegetariskt - clean eating

Fylld zucchini med bönor, tomat och paprika

Fylld zucchini – den uppdaterade varma mackan? Gott är det i alla fall och snart högsäsong för våra härliga svenska zucchinis. Heter det zucchinis? Zucchinisar?

Att fylla en zucchini så här är perfekt snabbmat. Du har en god och näringsrik rätt på bordet inom 30 minuter. Du kan även korta ner tiden lite då zucchinin ska dra i salt. Den kan bli lite sladdrigare och blötare i köttet då, men snabbare går det.

Vad gäller fyllning så tar du det du har hemma och/eller är sugen på. I den här varianten har jag i olika bönor som är ett bra sätt att på vegetabiliskt protein. Du kan även ha i ägg och göra en äggstanning. Då blir det lite quiche lorrain-stuk på zucchinin.

Smaklig måltid!

fylld zucchini med bönor, tomat och paprika

fylld zucchini med bönor, tomat och paprika

Fylld zucchini med bönor, tomat och paprika, 2 port

Du behöver:

  • 1 zucchini
  • 1 dl kokta kikärtor
  • 1 dl kokta vita bönor
  • 0,5 röd lök
  • 0,5 röd paprika
  • 1 msk oliv- eller kokosolja
  • 2 dl krossade tomater
  • 0,5 dl riven ost (hoppa över för veganskt)
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Dela zucchinin längs med på mitten. Gröp sedan ur innehållet med hjälp av en sked. (Släng inte det du gröper ut! Perfekt att slänga ner i en smoothie. Zucchini ger varken smak eller färg utan bara massa nyttigheter.
  3. Strö lite salt inuti den urgröpta zucchinin och låt stå i ca 20 minuter. Saltet drar ut vatten så att zucchinin blir fastare i köttet.
  4. Under tiden som zucchinin vilar med saltet så förbereder du fyllningen.
  5. Hacka löken hyfsat fint och skär paprikan i mindre bitar. Fräs sedan i en varm panna med lite olja.
  6. Tillsätt tomaterna i pannan tillsammans med de avsköljda bönorna.
  7. Låt småkoka en par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  8. Torka ur zucchinin med lite papper och häll ut vätskan.
  9. Fyll zucchinin med fyllningen.
  10. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
  11. Ta sedan ut och strö över lite ost och grädda igen tills osten fått fin färg.

Fler recept med mina recept med zucchini

zucchinichips

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

Följ mig på instagram för dagliga recept & tips

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar