Desserter/ Godsaker - clean eating

Glutenfri äpplekaka med kanel och ingefära

Äpplekaka – visst hade det varit gott i helgen? Här har du ett recept på en enkel glutenfri äpplekaka. Enkel att göra med de klassiska smakerna kanel och ingefära som är så gott med just äpple. Servera gärna med en god vaniljsås eller varför inte ett par skedar glass?

Om du är i bakar-taget så kan jag även rekommendera min björnbärspaj och min smulpaj med hallon och blåbär.

 Glutenfri äpplekaka med kanel och ingefära

Glutenfri äpplekaka med kanel och ingefära, 9 bitar

Du behöver:

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl durramjöl (eller mandelmjöl)
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl kokosflakes
  • 1 mosad banan
  • 1 ägg
  • 3 msk smält honung
  • 1-2 msk kokosolja
  • 1-2 äpplen

Gör så här:

  1. Värm ugnen till ca 180 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Mosa bananen och blanda ner tillsammans med ägg, honung och kokosolja.
  4. Fördela hälften av smeten i botten på en fyrkantig form.
  5. Skiva äpplena och fördela över degen i formen.
  6. Smula över resten av degen.
  7. Grädda i ca 25 minuter.

 

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

Följ mig på instagram för dagliga recept & tips

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar