Lunch & middag - clean eating

GLUTENFRI UGNSPANNKAKA UTAN MJÖLK

Här kommer ett recept på ugnspannkaka som är en av mina barns favoriter. När vi var på Astrid Lindgrens värld i sommar så åt båda barnen ugnspannkaka med stekt fläsk till lunch vilket blev en riktig hit. Sedan dess har de flera gånger bett om ugnspannkaka hemma också. Jag har inte lyckats med ett recept som varit riktigt klockrent. Alla recept jag hittat på nätet har innehållit ganska mycket mejerier. Lite mejerier funkar men Nils har lite känslig mage så försöker att inte överdriva. Vetemjöl och andra spannmål går ju bort. De recept som fanns kvar var antingen fulla av keso eller ost. Men häromdagen fick jag äntligen till ett recept som blev riktigt lyckat. Riktigt gott hade det ju varit men lingon till men man kan ju inte få allt här i världen ;) det får bli med lingon nästa gång helt enkelt. 

ugnspannkakalchf

Ugnspannkaka, 4 port

  • 1 paket bacon (kan uteslutas för köttfri pannkaka)
  • 0,5 purjo (ger en mildare löksmak som min barn gillar bättre)
  • 6 ägg
  • 3 dl kokosmjölk (sältan från baconet döljer kokossmaken)
  • 1 dl pofiber
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk

Värm ugnen till 180 grader. Fräs hackad purjo och strimlad bacon i en panna med ca 1 msk kokosolja eller smör. Häll i 1 msk olja i en ugnsfast form (ca 30 * 40 cm) och använd en pensel för att smörja längs sidor och botten. Lägg sedan i bacon och lök.

I en bunke, vispa ihop ägg och kokosmjölk. Rör sedan ner pofiber, kokosmjöl, bakpulver och husk. Salt behövs inte eftersom baconet är salt. Häll smeten över bacon och purjo i formen. Grädda i ca 25-35 minuter eller tills pannkakan stelnat och fått fin färg. 

ugnspannkakalchf2

Andra recept som är favoriter hos mina barn:

Ostplättar

Vit chiapudding med bär

Kesoplättar

Björnbärssmoothie

Följ mig på instagram för dagliga recept & tips

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar