Nu hörrni ska ni få ett riktigt gott recept på muffins att testa i helgen! Vi mumsade på de här muffins’arna förra helgen i pulkabacken. Naturligt glutenfritt och du väljer själv hur du vill söta. Det blir ett gäng saftiga och jättegoda muffins.

160129kokosmuffinsblåbär

Kokosmuffins, ca 10 st

  • 3 ägg
  • 1 dl sötning, t ex björksocker (skulle tro att honung också funkar men har inte testat)
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1,25 dl kokosflingor
  • 100 gr smör, kokosolja, eller ghee
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • blåbär

Vispa äggen fluffiga tillsammans med sötningen.

I en bunke blandar du kokosmjöl, kokos, bakpulver och vaniljpulver. 

Smält smöret och ha i kokosmjölken.

Vispa ner smöret och kokosmjölken i äggen.

Vispa sedan ner de torra ingredienserna. Blanda väl men var försiktig och vispa inte ur för mycket luft.

Fördela i muffinsformar och toppa med blåbär.

Grädda i 175 grader varmluft i ca 10-15 min.

clean eating fika

 

1 Comment

  1. Tack, det blev riktigt bra. Jag hade inget annat än kokossocker. Det blev väldigt sött, trots att jag tog mindre än 1 dl, 0,75. Jag tog också lite mindre bakpulver, ca 1,5 tsk. Sen hade jag bara djupfrysta blåbär, det blev dock bra, men kanske hade färska blåbär varit bättre och lite mindre blött.

    (Det ser ut som dina har florsocker på sig?)

Write A Comment