Pepparkaksmuffins utan gluten och mjölk, sötade med dadlar. Till första advent testade jag mig fram till ett nytt recept på muffins och denna gång med pepparkakskrydda. Om jag bara hade gått efter utseendet så hade de här muffinsarna inte fått en plats på bloggen men smaken och hur saftiga de är, överväger helt klart att utseendet lämnar mer att önska.

GLUTENFRIA PEPPARKAKSMUFFINS

Detta recept ger ca  6 st muffins.

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 6 dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 0,5 dl valfri mjölk
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 2 msk riven kokos
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 0.5 tsk ingefära
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Kärna ur dadlar och lägg i en kastrull. Mosa sedan dadlarna så gott du kan med en gaffel.
  2. Häll över mjölken och värm upp. Mosa dadlarna ytterligare så att de blandar sig med mjölken. Tillsät oljan och låt smälta ner i den varma mjölken.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Knäck ner äggen i bunken och blanda med en gaffel.
  5. Tillsätt mjölken och blanda.
  6. Fördela i muffinsformar och grädda i ca 10-15 min i 175 grader.

glutenfria sockerfria pepparkaksmuffins

glutenfria sockerfria pepparkaksmuffins
Glutenfria pepparkaksmuffins utan vitt socker – Foto Annika Malm

FLER RECEPT PÅ GLUTENFRIA MUFFINS UTAN SOCKER

Muffins är ett så smidigt bakverk eller fika tycker jag. Kan varieras på tusen sätt och går snabbt att slänga ihop och grädda. Dessutom lagom portionsförpackat. Om du är nyfiken på fler recept på muffins så hittar du länkar till några fler recept här på bloggen:

Alla recept är som vanligt naturligt glutenfria och utan vitt socker. Har du något favoritrecept på muffins eller smaksättning? Dela gärna med dig i kommentarerna.

clean eating by annika

Write A Comment