Glutenfritt zucchinibröd, lågkolhydrat

Har ni tänkt på hur billigt det är med zucchini just nu? Det har så klart med att det är högsäsong för denna lilla gröna goding som kan användas till så mycket. Som ni vet är zoodles (spagetti/nudlar av zucchini) en personlig favorit hos mig men den är också perfekt att ha med i bröd och kakor. Den har ju ingen egen smak och den gör bakat gott saftigt. En mulen söndag som det är så kände jag imorse att det var ett perfekt tillfälle att få fyllt skafferiet med lite nytt gott bröd inför veckan. När jag var och handlade igår så köpte jag på mig ett par zucchini och en gick åt till dagens bröd. Zucchinibröd, 1 limpa 5 dl grovriven zucchini 6 ägg 1 dl kokosmjölk 1,5 dl solrosmjöl (solrosfrö som du malt till mjöl med t ex en mixerstav) 0,75 dl hela linfrö 3 msk kokosmjöl 0,75 dl pofiber 0,75 dl sesamfrö 4 msk chiafrö (kan bytas ut mot extra linfrö eller sesamfrö) 3 msk fiberhusk 4 tsk bakpulver 1 nypa salt 2 dl riven ost (kan hoppas över med öka då gärna på mängden med zucchini och ha i 1-2 msk olja) 1. Värm ugnen till … Fortsätt läsa Glutenfritt zucchinibröd, lågkolhydrat