Grönsaksplättar med zucchini och morot

Det känns väldigt kul att första receptet här på bloggen 2017 blir ett vegetariskt recept. Jag vill verkligen bli bättre på att laga vegetariskt under året som kommer. Jag älskar grönsaker och jag menar att det går inte att äta för mycket grönsaker. Grönsaker ger oss hälsosamma fibrer samt massa vitaminer och mineraler. En rejäl laddning med grönsaker på tallriken ökar dessutom mättningen bra. De här grönsaksplättarna kan ätas som en vegetarisk rätt och ha då gärna en kall sås på yoghurt eller crème fracihe till. En kall örtsås med lite vitlök är riktigt gott till. Självklart funkar de också som tillbehör till en bit grillad kyckling eller en bit lax. Möjligheterna är många och de här grönsaksplättarna är ett riktigt bra sätt att få i sig mer grönsaker. Detta recept innehåller ägg för att få plättarna att hålla ihop. Ska försöka få till ett recept utan ägg också och delar framöver om jag lyckas få till något bra. Grönsaksplättar med zucchini och morot, 4 port 800 gr zucchini 2 medelstora morötter ca 10 cm purjolök 4 ägg salt peppar smör eller kokosolja till stekning Riv zucchinin med ett grovt rivjärn. Lägg sedan i en skål tillsammans med en eller … Fortsätt läsa Grönsaksplättar med zucchini och morot