Inlägget innehåller annonslänkar till produkter hos Bodystore.com

Gröt har alltid varit en favoritfrukost hos mig. Det fanns en tid när jag åt havregrynsgröt varje morgon. Vardag som helg. Jag vet att gröten i sig inte smakar något särkilt med det är något speciellt med en skål med varm gröt toppad med frukt, bär eller en klick nötsmör.

Då och då händer det fortfarande att jag njuter av en skål med glutenfri havregrynsgröt. Vid tillfällen då jag känner att jag behöver lite mer bra kolhydrater så är det ett val jag gärna gör. Men under de senaste åren har jag skapat flera nya varianter av gröt som passar bättre in i min vardag med lågkolhydratkost.

Min krämiga kokosgröt eller min chiagröt är något jag gärna äter till frukost och toppar med nötsmör och bär. För ett par månader sedan fick jag upp ögonen för hampafrön och förstod att de enkelt kan användas på samma sätt som havregryn. Jag har skrivit om hampafrön tidigare  och det är verkligen små fantastiska frön. En fantastisk källa till vegetabiliskt protein och innehåller mer protein än andra vegetabiliska källor.

Hampagröt, 1 port

 • 1 msk kokosolja
 • 1 ägg
 • 1,5 dl kokosmjölk eller annan mjölk
 • 1 dl hampafrön
 • 1 msk fiberhusk
 • 2 tsk chiafrö
 • 1-2 msk kokosmjöl (eller mandelmjöl men dubbla då mängden)
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 0,5 tsk kanel
 • 0,5 tsk kardemumma
 • salt
 • ev sötning

Smält kokosolja i en kastrull. Bra av från plattan. Ha sedan i kokosmjölken. Därefter äggen och vispa med en gaffel tills att blandat sig väl. Ha i övriga ingredienser och rör ihop.

Ställ kastrullen på plattan igen och värm under omrörning tills det tjockanat till en gröt. Häll upp i en skål och toppa gärna med bär och en klick nötsmöt.

Frukosten är klar!

hampa gröt lchf paleo

clean eating by annika

 

 

Write A Comment

Close