Inlägget innehåller annonslänkar

Vem älskar inte härligt sega chokladkakor? Här kommer ett av mina senaste recept som jag testat mig fram till på just chokladkakor som är så där härligt sega. Det tog ett par plåtar innan receptet blev helt som jag ville men nu är det perfekt. Tänk bara på att låta kakorna svalna innan du hugger in. Det är så segheten kommer.

Jag älskar verkligen att baka kakor och andra små godbitar. Det är så kul att testa nya recept och nya idéer. Majoriteten av alla recept som finns där ute innehåller ju både vitt mjöl och vitt socker. Därför tycker jag att det är lite extra kul att kunna testa mig fram till nya och lite bättre recept så att alla vi som säger nej tack till mjöl och socker, också kan njuta av en god fika då och då.

Vet du vad som är lite extra bra idag, torsdag den 9 november? Flera av ingredienserna till just de här kakorna finns bland Kung Markattas fantastiska utbud av ekologiska och clean produkter. Och idag har Bodystore.com 25 % på hela utbudet från just Kung Markatta. Tjoho! Du hittar hela Kung Markattas utbud via denna länk

Kan det vara ödet som säger oss att detta är en perfekt dag att baka chokladkakor?

HÄRLIGT SEGA CHOKLADKAKOR, 12 st

Det här är ett recept på riktigt mumsiga kakor. De är så klart fria från gluten och jag sötar med björksocker. Björksocker kallas ibland även för xylitol och utvinns från björk. Björksocker påverkar inte insulinet. Jag använder raw kakao då den är mindre behandlat och innehåller lite mer nyttigheter. Smör, ghee eller kokosolja väljer du beroende på vad du har hemma eller föredrar. Jag använder en choklad som är 100 % sötad med björksocker men annars tänk att ju högre kakao-procent, desto mindre tillsatt socker.

chokladcookies med mandelsmör lchf paleo clean
Chokladcookies med mandelsmör – Foto Annika Malm
chokladcookies med mandelsmör lchf paleo clean
Sega chokladcookies – Foto Annika Malm

Till 12 mumsiga kakor behöver du:

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser, förutom chokladen,i en bunke. Det blir en ganska geggig deg men den ska ändå hänga ihop. Tänk tjock sockerkakssmet. Blir den för tjock så späd med lite vatten och om den är för rinnig så ha i lite mer mandelmjöl.
  3. När allt är blandat så har du i chokladen och blandar (har du i chokladen från start så kan bitarna gå sönder i för små bitar).
  4. Med två skedar, fördela smeten i ca 12 runda klickar. 9 klickar per plåt är lagom. 
  5. Grädda i 10-12 minuter.
  6. Låt svalna innan du serverar. Segheten kommer när de kallnat.
chokladcookies med mandelsmör lchf paleo clean glutenfri sockerfri
Sega chokladcookies utan gluten och socker – Foto Annika Malm

Nyfiken på att baka mer utan vitt mjöl och socker?

Här på CEA finns många goda recept på lite bättre fika-alternativ. Alla mina recept är utan gluten och vitt socker. En hel del är även lågkolhydrat. Jag försöker även hålla mina recept enkla för jag vill att det ska vara enkelt att göra bra val. Men så klart kan det behövas några nya produkter som du kanske inte redan har hemma om du inte bakat så mycket i den här stilen innan.

Genom att klicka på receptlänken i menyn högst upp på sidan så kommer du till alla mina recept. Här nedanför hittar du länkar till några av mina personliga favoriter.

Lämna gärna en kommentar om du testar recepten eller om du har önskemål på recept som du vill se framöver.

clean eating by annika

Write A Comment