Lunch & middag - clean eating

Lax i foliepaket med citron och dill

Lax är väl ändå en riktig vardagsklassiker. Lax är enkelt att laga till och går snabbt också om du bara kommer ihåg att ta fram den ur frysen i tid för att tina. Hur ofta äter ni fisk hemma hos dig? Enligt Livsmedelsverket bör vi äta fisk och skaldjur 2-3 gånger per vecka. Lyckas ni få till det? Jag tycker att det är svårt. Vi äter alltid fisk minst en gång, ganska ofta två, men väldigt sällan tre gånger.

Här kommer ett enkelt recept på lax som jag hoppas ska smaka.

lax i foliepaket citron dill

Lax i foliepaket med citron och dill

Receptet är lagom till 4 portioner.

Du behöver:

  • 4 st tinade laxfiléer (gärna vildfångad om du kan få tag på den och alltid MSC-märkt)
  • 4 skivor citron (eko)
  • 1 liten rödlök (eko)
  • Örtsalt
  • Peppar
  • Dill (färsk eller fryst)
  • 4 msk sojabönor (ger extra protein)

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg laxfiléerna på varsin bit aluminiumfolie.
  3. Strö över örtsalt och peppar.
  4. Finhacka löken och strö över laxen.
  5. Lägg 1 citronskiva på varje lax och en dillkvist.
  6. Strö över sojabönorna.
  7. Veckla ihop till foliepaket och baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills genombakad.

lax i foliepaket citron dill

Gott till laxen

vitkålsmos

Fler recept med fisk

torsk med tomat, basilika och vitlök-5

Om du testar mina recept, så får du gärna berätta för mig vad du tyckte. Dela gärna en kommentar här på bloggen eller tagga mig på instagram till exempel.

Smaklig måltid!

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

lax_citron_dill

Följ mig på instagram för dagliga recept & tips

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar