Äggmuffins är perfekta till frukost, mellanmål, picknick med mera. Här hemma hos oss har det blivit en favorit. Vill du göra dem lite mer barnvänliga så kan det vara ett tips att använda en mild ost som inte smakar så mycket. Det recept jag brukar använda är lånat från 56kilo.

Ytterligare en fördel med äggmuffins är att du egentligen kan ha i precis vad du vill och har hemma. Till exempel ägg, soltorkad tomat, feta, ruccola, ja möjligheterna är oändliga ;)

Äggmuffins, 12 stycken

10 ägg
2 dl västerbottensost
1 dl grädde
2 paket bacon
peppar

Strimla baconet och stek. Vispa ihop grädde, ost och ägg och peppar och häll i muffinsformar. Toppa med baconet. Grädda i 175-200 grader i 20 minuter. Perfekta att ha i kylen och sedan ta fram.

images (6)

 

(Bild lånad från lchfrecept.se)

1 Comment

Write A Comment