Dags för fredagsfika! Dagens recept är inspirerat av så kallade peanutbutter cups. Har du ätit sådana? Jag ville göra en egen variant  och valde att testa en kombo på mandel och kokos. Det visade sig bli en riktig hit! Jag gillar peanutbutter cups men kan tycka att de blir lite väl mastiga eftersom de mer eller mindre enbart innehåller jordnötssmör. Det blir lite mycket liksom. Därför valde jag att blanda upp mandelsmöret med lite kokos. Jag tycker att det funkar perfekt och blir inte alls lika mäktigt. Testa gärna receptet och avgör själv.

mandel

Jag använde en mörk choklad med så klart funkar det med ljusare varianter också. Det finns många sorter utan socker där ute så kolla gärna runt. 

Mandel och choklad-koppar, 12 st

 • 350-400 gr mörk choklad
 • 1 dl mandelsmör
 • 2 msk kokosolja
 • 1 tsk vanilj
 • 0,5 dl riven kokos

Smält hälften ac chokladen och fördela i 12 muffinsformar. Använd sedan händerna och vrid och vänd på muffinsformarna så at chokladen lägger sig som ett tunt skal. Ställ in i kylen eller frysen så länge.

Blanda mandelsmör, kokosolja, kokos och vanilj. Ta fram chokladformarna och fördela mandelsmeten i formarna. Platta till.

Smält resten av chokladen och häll över. Ställ kallt igen. Förvara i kylen tills det är dags för fika.

mandel

Om du testar receptet så lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte. Ha en fin fredag!

clean eating by annika

 

 

9 Comments

 1. Ser verkligen goda ut och skrev upp receptet. Men har en önskan, om du skulle kunna göra recept delen så att det skulle kunna gå att bara kunna skriva ut receptet ? Kram/Paula

 2. Jättegoda! Höjer inte blodsockret. Hur stora muffinsformar har du? Jag har inga jättestora, men det kändes ändå som att fyllningen blev en liten klutt i botten.

  • admin Reply

   Mina formar var ganska små. Inte knäckformar men ändå ganska små. Öka fyllningen till nästa gång annars :)

Write A Comment