Förr, innan jag valde bort spannmål, så var havregrynsgröt min absoluta frukost-favorit. Jag älskar mina omeletter och äggröror men speciellt så här på hösten när det börjar bli kallare så saknar jag min morgon-gröt. Då är jag glad att jag har hittat mina nya gröt-varianter. Den ena som jag brukar röra ihop är ju min kokosgröt och den andra tänkte jag tipsa om idag – mandelgröt.

Mandelgröt, 1 port

  • 2 ägg
  • 1 msk smör (vill du ha helt mejerifritt så hoppa över eller välj kokosolja)
  • 3 msk mandelmjöl
  • 1 tsk chiafrö (kan hoppas över)
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 0,5 dl vatten
  • lite vaniljpulver, kardemumma och salt

Knäck äggen i en kastrull och ha i resten av ingredienserna. Vispa ihop med en gaffel. Värm på medelvärme (ej för varmt) och rör hela tiden för att undvika stora klumpar. Jag toppade med björnbär, kokosflakes och lite flagad mandel och osötad mandelmjölk.

 

Write A Comment