Som ni vet så längtar jag som en tok efter jul. Hyacinterna blommar redan här hemma och i helgen åkte stjärnor upp och ljusstakar fram. Tycker det är så mysigt med ljusen! Den första glöggen är också drucken (om du inte vill göra egen så rekommenderar jag den sockerfria från Saturnus som är jättegod). Även julbaket är igång och idag tänkte jag tipsa om ett recept på en god mjuk pepparkaka. Perfekt till advents-fikat!

julbilder-1

Mjuk pepparkaka

  • 150 gr smör
  • 1,5 msk pepparkakskrydda
  • 4 ägg
  • 4 msk sötning (läs mitt inlägg om sötning här)
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver

Värm ugnen till 175 grader och smörj en sockerkaksform (behöver ej ströas). Smält sedan smöret tillsammans med kryddorna på svag värme i en kastrull. Dra åt sidan och låt svala. 

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt med en elvisp. Rör sedan försiktigt ner de torra ingredienserna och försök att inte röra ut för mycket fluff/luft ur äggen. Vispa bara tills allt är blandat. Inte mer.

Häll smeten i formen och grädda i 30-35 minuter eller tills den är torr i mitten (känn med sticka). Låt sedan kakan vila en stund  innan du vänder den upp-och-ner och sedan ytterligare en liten stund under formen innan du lossar den.

anpassa-mjuk-pepparkaka

 

mjuk-pepparkaka-3

mjuk-pepparkaka-2

Andra goda recept till julbaket på CEA:

Baka gärna något av mina recept inför helgens adventsfika och njut av tillsammans med familj och vänner. Hjälp mig att visa fler att man faktiskt kan baka gott utan socker och vitt mjöl. Hoppas ni får en mysig stund!

 

2 Comments

  1. Pingback: Recept att testa | Pearltrees

Write A Comment