Om / Kontakt

Ät bra, må bra

Välkommen till en av Sveriges största bloggar inom kostfilosofin clean eating. Jag heter Annika Malm och bor med man och två barn en bit norr om Göteborg. Jag är lic. kostrådgivare och min vision med CEA är att inspirera till en hälsosam och hållbar livsstil både för stora och små. Jag förespråkar en kosthållning fri från gluten och socker och som är anpassad efter varje individs behov och mål. Det ska både vara gott och enkelt att äta hälsosamt och mitt motto är ät bra, må bra.

Mitt intresse för hälsosam kost och träning tog ordentlig fart när jag var runt 20 år. Jag var under hela min barndom och ungdomstid kraftigt överviktig men en dag i september sommaren efter att jag hade tagit september så tog jag ett beslut som jag aldrig ångrat för en sekund – jag bestämde mig för att förändra mitt liv. Jag vägrade leva mitt liv ohälsosam och i en kropp som inte kändes som jag. Jag la om min kost och började träna och på ett år så gick jag ner nästan 40 kg. Det blev ett total-vändningen för mig och en sak var säker – aldrig mera ohälsosam! För första gången i mitt liv så gillade jag det jag såg i spegeln, jag kunde handla vilka kläder jag ville och min strulande mage var glad igen. Att få uppleva den känslan – känslan av att vara hälsosam och trivas i sin kropp – den vill jag hjälpa fler att få uppleva. Det är min stora drivkraft bakom Clean Eating by Annika – att inspirera och peppa till hälsa och glädje.

PR-policy & samarbeten

CEA drivs av mig, Annika, och som läsare kan du alltid känna dig trygg i att allt publiceras på CEA är mina äkta åsikter och tankar. Jag skriver om sådant som intresserar mig och som jag tror intresserar mina läsare. Jag skriver aldrig något här på CEA som jag själv inte står bakom till 100 %. Innehållet i de banners som syns på CEA kan jag dock inte styra över.

Vill du och ditt företag synas på CEA? Jag samarbetar gärna med företag som delar mina värderingar. Jag skapar recept, fotograferar samt skriver redaktionellt material/advertorials.

Exempel på tidigare samarbeten som jag gjort ser du nedan (klicka på länkarna för att komma till inläggen):

Add Ice-cream
Grön gåva
Paulúns
Nextory
VitaminManager

Jag är medlem i Influencers of Sweden, Sveriges branschorganisation för bloggare och online influencers. Alla samarbeten märks ut enligt riktlinjerna i svensk marknadsföringslag.

CEAs läsare

Jag genomförde tidigare i år en omfattande läsarundersökning där jag bad mina läsare att besvara ett antal frågor. Det gav mig mycket användbart information om mina följare. Läsarundersökningen visade bland annat:

 • 90 % är kvinnor och 10 % är män
 • Majoriteten av dem besöker bloggen dagligen
 • Majoriteten av läsarna är kvinnor i åldrarna 25-60 år
 • Drygt 60 % har högskoleutbildning
 • Ungefär hälften av dem har barn som fortfarande bor hemma
 • De prioriterar att ge sig själva och sin familj, produkter som håller hög kvalitet och väljer gärna eko

Statistik

CEA växer stadigt i alla kanaler och därför har jag valt att inte skriva ut någon statistik här. Siffrorna blir snart inaktuella och i behov av uppdatering. Vid förfrågan däremot så ger jag gärna den statistik som är aktuell just då. CEA har följande sociala kanaler:

Bilder & recept

Alla bilder och recept är tagna och skapade av mig, om inget annat anges. Om du är intresserad av att använda några av mina bilder och/eller recept, så kontakta gärna mig så diskuterar vi vidare. Nedanför ser du exempel på bilder tagna av mig. Bilder får inte kopieras och delas utan min tillåtelse.

Kontakt

Om du som privatperson eller företag är intresserad av att komma i kontakt med mig så når du mig enkelt via mail på annika@cleaneatingbyannika.se.
Instagram: @cleaneatingbyannika
Facebook: facebook.com/cleaneatingbyannika
Bloglovin: cleaneatingbyannika
Pinterest: cleaneatingbyan

24 Comments

 1. Hej!
  Jag har följt dig ett tag på Instagram och ville bara ge mig till känna och säga att jag tycker du skriver jättebra och inspirerande, både på din blogg och Instagram! Kul att följa någon som är i typ samma situation som mig själv, med småbarn hemma och som äter lchf/lågkolhydratskost och kämpar med att bli av med sina mammakilon ;-). Både jag och min man har helt lagt om nåt kost till lchf/lågkolhydrat sedan 8 mån tillbaka och älskar det! Keep up the good work!

  • Åh vad glad jag blir!! Tack så hemskt mycket! Ger mig ny kraft att hitta tid att blogga mellan alla blöjbyten och matning ;)

 2. Samma här! Har varit inne och läst lite då och då och tycker att din blogg är jättebra. Keep up the good work!

 3. AnnBritt Hugosson Reply

  Hej.
  Har precis hittar din sida från Matkärlek. Du skriver om mejerifri mat. För 6 månader sedan blev jag akut sjuk av mjölkproteiner och har fått sluta med detta. I och med jag är LCHF:are så är det lite svårt med omfördelning av ”mejerierna”. Nu undrar jag – vad har du för 2msk av efter 2 ägg. Vatten eller annat?

  Tack för en bra blogg.

  Med vänliga hälsningar
  AnnBritt

  • Kul att du hittat hit!

   Vilket recept tänker du på?

   Generellt så kan mjölk/grädde bytas ut mot samma mängd kokosmjölk/mandelmjöl/vatten eller annat mejerifritt.

  • Det är en gammal odd molly. Tvivlar tyvärr på att den går att få tag på längre…

 4. Pingback: Varför jag idag är glad över att jag var överviktig |

 5. Eva Kullander Reply

  Hej När du säger att du tränar på LCHF är det då strikt? Jag har gått ner 30 kg, men jag orkar inte springa och spinna om jag kör strikt.
  Med vänlig hälsning Eva

  • Jag fick aldrig till träningen helt 100 på strikt lågkolhydratskost. Jag kände att om jag tog tillskott i form av salt i vatten (så kallad kallsup) så blev orken lite bättre men långt ifrån optimal. Just träningsorken (och därmed träningsglädjen) var faktiskt den stora anledningen som fick mig att överge regelrätt lågkolhydratskost och öka på kolhydraterna. Jag äter idag mellan 50-100 gr kolhydrater per dag och har insett att kolhydrater inte är av ondo. Så länge man väljer kolhydrater av bra kvalitet och ser till att göra slut på sitt kolhydratsbränslse så ger det enorma fördelar.

 6. denise pascolo Reply

  Hej Annika, hittade ingen mailadress så jag använder det här fältet (troligen fel)
  Läst igenom din sida, väldigt lättläst och peppande.
  Men blir inte så mycket klokare på vilken av kurserna/handledning jag skall välja?
  Kan jag få hjälp med det?
  Mvh Denise

 7. Jennie Hillar Reply

  Tack för en superfin hemsida och alla bra tips! Jag blir supertaggad. Jag är intresserad av kostrådgivningen i grupp som ska starta den 25 april, hur anmäler man sig?

 8. Pingback: Bli av med ditt sötsug på 4 veckor – häng med på min e-kurs |

 9. Jag hittade hit 😊 Trevligt att träffas. Tack för inspirationen kanske kan dina recept bli den där extra knuffen för mig för att dra ner på gluten. Från idag är det sockerfritt igen. Ha det toppen! Kram Frida

 10. Marie Blomqvist Reply

  Hej!
  Tycker mycket om att hämta inspiration i dina recept och i att titta runt på sidan. Vill dock göra dig uppmärksam att det blivit lite fel i meningen
  (…) men en dag i september sommaren efter att jag hade tagit september så tog jag ett beslut (…) Låter lite dubbel-höstigt? ;-)

  MVH/ Marie

 11. Pingback: Nytt kapitel i livet | Clean Eating by Annika

 12. Pingback: Recept & Foto efter dina önskemål |

 13. I receptet zucchini med kyckling och örter står det att de ska vara i ugn 200° i 200°. ska det vara 20minuter??

Write A Comment

Close