Förrätter & smårätter - clean eating/ Lunch & middag - clean eating

Omelettwrap – smidig snabblunch eller för dagar på språng

Omelettwrap – ett mellanting mellan pannkaka och omelett. Det blir en wrap som du kan fylla med vad just du är sugen på. En enkel snabblunch eller perfekt som matlåda dagar då du är på språng och inte har tillgång till att värma din mat.

Du kan fylla din wrap med vad just du är sugen på eller har hemma.

Små bitar av denna wrap passar även utmärkt på ett buffé-bord.

Omelettwrap

Lagom till två portioner

Du behöver:

  • 4 ägg
  • 4 msk valfri mjölk
  • 1 tsk fiberhusk
  • lite salt

Gör så här:

  1. Knäck äggen och blanda med mixer-stav ihop med mjölken, husk och salt.
  2. Låt stå och svälla några minuter.
  3. Du behöver en ugnsform med måtten 20*40 cm.
  4. Klä den med bakplåtspapper eller smörj den med smör. Om du inte har en form så kan du vika till bakplåtspapper enligt samma mått och ställa på en plåt eller långpanna. Kanten bör vara minst 3 cm hög på sidorna.
  5. Häll ut äggsmeten i din form och grädde i 175 grader i ca 8-12 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna en stund innan du tar loss den från pappret och lägger på fyllning.

Inspiration till omelettwrap

Om du vill ha en wrap som är lite med brödig och mindre pannkaksaktig så testa min glutenfria wrap. Den innehåller bland annat havremjölk som gör det mer brödig i konsistensen.

glutenfri wrap

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

Följ mig på instagram för dagliga recept & tips

Annat som kan intressera

7 Kommentarer

  • Reply
    Italien-inspirerad wrap | Clean Eating By Annika
    13 augusti, 2015 at 06:16

    […] först  själva wrap’en enligt receptet som du hittar här (länk). Med den lilla förändring har i några hackade blad av färsk basilika eller ett par […]

  • Reply
    Pizzawrap | Clean Eating By Annika
    16 augusti, 2015 at 13:10

    […] Gör wrap’en enligt receptet HÄR. […]

  • Reply
    Wrap med tonfisk, persilja och paprika | Hälsa och välmående genom individanpassad lågkolhydratskost
    23 augusti, 2015 at 13:16

    […] Gör wrap’en enligt receptet HÄR. […]

  • Reply
    Clubsandwich-wrap |
    26 oktober, 2015 at 15:54

    […] 1 st wrap, länk till recept […]

  • Reply
    Lunch på språng |
    18 november, 2015 at 07:47

    […] Grundrecept på wrap08 […]

  • Reply
    Wrap med bacon och cole slaw |
    6 januari, 2016 at 08:00

    […] 1 omgång wrap enligt det här receptet […]

  • Reply
    Midsommarafton 2016 |
    26 juni, 2016 at 18:19

    […] lunch tillsammans och eftersom varken jag eller Henrik gillar sill så hade jag gjort ett gäng med wraps som vi åt. Jag fyllde dem med grillad kyckling, currymajonäs, sallad och hackad tomat. Till fika […]

  • Lämna ett svar