Pizza på ostbotten med pizzasallad- glutenfri, lchf | God och nyttig mat för hela familjen

Igår gjorde jag en riktigt god pizza till lunch. Pizza är en av barnens favoriter och detta är ett recept som verkligen går hem hos dem. När man inte vill använda vetemjöl så kan det vara svårt att få till en riktigt bra botten. Det blir ofta mjukt och segt istället för knaprigt och krispigt. Men det här receptet är ett höjdar-recept faktiskt och blir väldigt snarlikt ”vanlig” botten. Receptet är en en egen version av Åses pizzabotten men i mitt recept är mandelmjölet utbytt.

pizza

Pizza på ostbotten, 4-5 port

  • 4 ägg
  • 100 gr naturell färskost (Philadelphia)
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kokosmjöl
  • 5 dl riven ost (när barnen ska äta använder jag en mild ost men annars är det riktigt gott med en mer smakrik ost)

Värm ugnen till 220 grader. Vispa äggen i ca 5 min med elvisp tills rejält fluffigt. Rör sedan ner färskosten och blanda med äggen. Blanda de torra ingredienserna vid sidan och rör ner i äggsmeten. Bred ut med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper. Om det är svårt är ett tips att lägga en lager platsfolie över och kavla ut med en kavel. Dra sedan försiktigt loss alasen. Låt svälla i ca 10 min på plåten. Förgrädda botten i ca 5 min tills den fått lite färg. Lägg sedan på din fyllning och grädda i ugnen ytterligare tills osten smält och pizzan ser klar ut.

Jag hade på:

  • tunt lager av passerade tomater
  • finhackad gul lök
  • strimlad skinka
  • oregano
  • riven ost

pizzalchf

Pizzasallad, 4 port

  • 500 gr vitkål
  • 2 tsk salt
  • 1 dl olja (jag brukar ta hälften raps- och hälften olivolja.)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • svartpeppar

Strimla vitkålen fint. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar. Jättegod till pizza så klart men även en god sallad olika kötträtter. Jag gillar den fräscha smaken från vinägern.

 

Write A Comment

Close