Hej på er!

Måndag igen och en hel ny vecka att fylla med det du vill. Vi har ju alla en del ”måsten” men glöm inte att fylla kalendern med sånt som gör dig glad och ger dig energi. Jag ägnar en stund varje söndag eller måndag till att planera upp veckan och försöker se till att fylla på med så mycket kul som jag kan. Denna vecka blir det ett gäng med träningspass och till helgen grillning med vänner. Vad gör du denna vecka som ger dig energi?

Näringsberäknade recept

Jag har fått några önskemål på mail om att näringsberäkna mina recept. Det är egentligen ganska enkelt gjort så därför tänkte jag testa det under en period för att se vad ni tycker om det. Kommentera gärna om du tycker att det är tumme upp eller tumme ner. Det här med kalorier spelar ju roll samtidigt som det inte gör det. Det är inte så lätt att säga att man ska äta si eller så många kalorier utan det är så mycket mer som spelar in. Men det får bli ett eget inlägg framöver.

Proteinrik tonfisksallad med fräscha smaker – nyttig och mättande lunch

Dagens lunch blev en enkel sallad med tonfisk. Jag brukar äta middagsrester från dagen före men igår blev det inget kvar till mig. Perfekt då att ha ett gäng burkar med tonfisk i skafferiet. Inte så superspännande i sig kanske men kan bli en riktigt god sallad med ganska enkla medel. Som idag till exempel.

Proteinrik tonfisksallad med fräscha smaker
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
 1. 120 gr tonfisk i vatten (avrunnen vikt)
 2. 100 gr keso
 3. 1 kokt ägg
 4. 40 gr kokt ris
 5. 1 tomat
 6. Sallad
 7. 1 msk hackad röd lök
 8. 1 msk hackad gräslök
 9. Pressad citron
 10. 2 tsk olivolja
 11. 0,5 tsk äppelcidervinäger
 12. salt
Instructions
 1. Blanda tonfisk med keso, kokt ris, rödlök, gräslök, olja och vinäger. Smaka av med salt och lite pressad citron. Servera med tomat, sallad och det kokta ägget.
Innehåll
 1. Kalorier: 550
 2. Protein: 54 gr (40 %)
 3. Kolhydrater: 40 gr (30 %)
 4. Fett: 19 gr (30 %)
Clean Eating by Annika http://cleaneatingbyannika.se/

Detta är en perfekt lunch att slänga ihop  lite snabbt. Tonfisk på burk är en perfekt tonfisk-källa att ha hemma. Precis som ägg. Blanda ner lite keso så får du upp proteinet ytterligare och det gör det hela lite krämigare.

 

Write A Comment