Kyckling är något som jag tillagar flera gånger i veckan. För att inte trötta är variation viktigt. Jag älskar grytor och har börjat experimentera allt mer med olika recept och smaker. Blir så gott när en gryta får stå och riktigt gotta till sig med massa smaker. Det här receptet är en variant av pilled chicken med indiska vibbar.

Pulled chicken med indiska smaker

Jag väljer att göra den på en hel kyckling som jag först kokar riktigt mör. Jag tycker att hel kyckling har så mycket mer smak och när den kokas så blir den härligt saftig. Dessutom sparar du mycket pengar på att använda hel kyckling istället för filé.  Jag använder alltid svensk kyckling så jag vill undvika antibiotika i köttet samt att jag vet att svenska höns lever under mycket bättre förhållande än i många andra länder.

pulled chicken

pulled chicken

Jag använder garam masala i receptet. Det är en indisk kryddblandning som vanligen består av svartpeppar, kardemumma, gurkmeja, kryddnejlika, kanel, bockhornsklöver, fänkål, senapsfrön, muskot, vitlök, chili och ibland även saffran. Riktigt goda smaker och passar perfekt i en gryta som denna.

Pulled chicken med indiska smaker
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 + 2 msk kokosolja
 2. 2 gul lök
 3. 2-3 vitlöksklyftor
 4. ca 1 msk finriven ingefära
 5. 1-2 msk garam masala
 6. 2 msk rökt paprikapulver
 7. 1 kanelstång
 8. 1 hel kyckling (går med filé också men jag tycker att hel kyckling har mer smak och är saftigare)
 9. 2 msk ekologisk grönsakskrydda
 10. 1 burkar krossade tomater
 11. 1 dl kokosmjölk
 12. 1 msk pressad citron
 13. salt och peppar
Instructions
 1. Lägg kycklingen i en stor kastrull. Täck med vatten och ha i ekologisk grönsakskrydda. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Småkoka i ca 50 min eller tills kycklingen har en innertemperatur på 75 grader.
 2. Värm oljan i en panna på medelvärme och ha sedan i hackas lök, vitlök och ingefära. Fräs i ett par minuter tills löken blivit glansig.
 3. Tillsätt garam masala, paprika och kanelstången. Rör runt.
 4. Tillsätt kycklingen som du dragit isär ordentligt. Blanda.
 5. Rör sedan ner de krossade tomaterna tillsammans med kokosmjölken. Låt småkoka 20-30 min under lock.
 6. Smaka sedan av och tillsätt pressad citron, salt och peppar.
 7. Gott att servera tillsammans med broccoliris
Clean Eating by Annika http://cleaneatingbyannika.se/
Om du gillar grytor med mycket smak så tycker jag absolut att du ska testa det här receptet. Om du gör det, lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte :)

clean eating by annika

 

 

2 Comments

 1. Tack så mycket för detta recept! Måste provas! =) Har letat så otroligt länge efter detta bland recept men aldrig lyckats hitta något som jag kan äta. Tusen tack!

Write A Comment

Pin It