Jag älskar enkelt matlagning. Enkelt, nyttigt och gott. För både mättnadens och smakens skull så är mitt tips att värma och tillaga grönsakerna och experimentera med olika kryddningar för variationens skull. Att ha med grönsaker som i receptet jag tipsar om idag, är ett smart sätt om man som jag gillar gillar att äta mycket mat, dvs stor volym, men utan att kalorierna rusar i höjden. Detta recept på pytt med sötpotatis och zucchini är gott till kyckling som på bilden men även som en vegetarisk rätt med stekt ägg eller grillad halloumi som proteinkällor.

 

Pytt på sötpotatis och zucchini
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 1 sötpotatis
  2. 1 zucchini
  3. 1 gul lök
  4. smör, ghee eller kokosolja till stekning
  5. ca 1 tsk sambal oelek
  6. salt & peppar
Instructions
  1. Skär lök, skalad sötpotatis och zucchini i lagom stora bitar.
  2. Förkoka potatisen i en kastrull med lättsaltat vatten så att den blir lite mjuk men inte helt genomkokt. Häll av vattnet.
  3. Värm en panna med lite smör, ghee eller kokosolja. Ha först i löken och fräs en stund. Sänk värmen något så att löken inte bränns. När löken är mjuk och glansig, ha i sötpotatis och zucchini. Ha i sambal oelek så att det blir lagom starkt för dig. Salta och peppra. Fräs i pannan tills grönsakerna är lagom mjuka.
Clean Eating by Annika http://cleaneatingbyannika.se/
 

Om du gillar receptet så gillar du säkert också de här recepten där zucchini också står i fokus:

Så glöm nu inte att köpa med dig ett par zucchinis hem från affären nästa gång!

Write A Comment