Äta Clean/ I mitt kök - clean eating

Så här använder du din himalaya-saltsten

kökets favoriter

Har du hört talas om Himalaya saltsten? Det är en solid bit med Himalayasalt. En stor saltsten med andra ord. Det som är så coolt är hur du kan använda den i matlagningen och hur den lyfter fram råvarors naturliga smaker på ett helt fantastiskt sätt.

Råvarorna som du lägger eller tillagar på saltstenen kommer att saltas på ett naturligt och jämt sätt. Smakerna förhöjs verkligen och blir galet goda. Du behöver alltså inte salta maten i övrigt. 

Saltstenen som du ser på bilderna kommer från Kökets Favoriter och är till 100 % naturligt kristallsalt. Den är därmed helt naturlig och utan kemikalier eller andra tillsatser. 

himlalya saltsten grekisk sallad

himalalya saltsten

5 sätt att använda saltsten för matlagning

Här är 5 goda sätt att använda en Himalaya saltsten i matlagningen.

  1. Nedkyld – Lägg stenen i frysen i minst 30 min (60 min i kylen) och du får ett serveringsfat som håller kall mat fräsch, ger god smak och är fantastiskt vackert. Tapas och andra smårätter är perfekt på en saltsten. Även glass är riktigt gott att servera på.
  2. I ugnen – Värm saltstenen successivt i ugnen genom att börja i kall ugn och sedan höja temperaturen allt eftrsom. Från kall ugn till 200 grader är lagom på ca 60 minuter. En hel laxsida tillagan på en saltsten – mums!
  3. Grilla – Värm successivt på samma sätt som i ugnen. Om den värms för snabbt kan den spricka. När den är varm kan du sedan grilla vad just du vill. Bara fantasin sätter gränserna.
  4. Grilla på bordet – Värm den i ugnen för att sedan ställa fram på bordet i ställningen som medföljer eller på ett galler. Både kul och gott att sedan tillaga maten på bordet. Till exempel grilla tunnt skivat kött, halloumi eller grönsaker.
  5. Grava – En saltsten är perfekt för gravad lax! Vare sig du vill grava den själv eller servera färdiggravad lax.

himlalya saltsten melon feta

Har du testat att tillaga eller äta mat som är tillagad på saltsten? Vad tyckte du? En kul och spännande grej att ha i köket. Varför inte ge den matintresserade pappan en i present till farsdag? Du hittar den som sagt just nu till nedsatt pris hos Kökets Favoriter.

clean eating by annika

Följ mig på instagram för dagliga recept & tips

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar