Salladbowl med kyckling och tre sorters kål – lchf, paleo | Ät bra, må bra

Blir ett snabbt besök idag. Vab igen för Ebba idag. Hon har åkt på en ganska rejäl förkylning stackarn och behöver sin mamma idag. Det blir en lugn dag med fokus på vila och mys. Men kikar i alla fall in och tipsar om ett rikligt gott recept – kycklingsallad med tre sorters kål. Detta var min lunch igår och var riktigt gott och fräscht. En nyttig och god lunch som höll mig mätt i dryga 5 timmar. 

6 smarta anledningar att äta kål

  • Näringsbomb – skippa isbergssalladen som är extremt näringsfattig och välj istället färsk spenat eller andra sorters kål.
  • Hög mättnad – mycket fibrer som mättar bra och genom att värma på kålen som i detta recept får du även ökad mättnad från det.
  • Billigt – köp ett kålhuvud och du har mycket mat för en liten peng.
  • Lång hållbarhet – färsk spenat kan vara lite klurigt men andra sorters kål som vitkål, rödkål och brysselkål håller sig länge.
  • Anti-inflammatorisk – hjälper kroppen att läka.
  • Bra mat för magens goda tarmbakterier – äter vi dåligt mat så gynnar vi de dåliga bakterierna som får oss att bli sugan på mer socker och snabba kolhydrater. De goda bakterierna däremot, de vi vill ha mer av, älskar kål. Se genom att äta kål gynnar du du goda bakterierna som kommer att tacka dig med en lugnare mage, mindre sug och högre ämnesomsättning.
Läs mer

>> Tarmflora – nyckeln till god hälsa

 >> 8 tips för god tarmflora

Nu till receptet!

Kycklingsallad med 3 sorters kål, 1 port

  • 1 bit grillad kycklingfilé
  • ca 1 näve strimlad rödkål
  • 6-8 st brysselkål (ansad och delad i mitten)
  • 1 msk hackad röd lök
  • ca 1 näve färsk spenat
  • kokosolja
  • 0,5-1 tsk sambal oelek
  • 1 msk pumpafrö
  • 0,5 avokado
  • 3 cocktail tomater
  • salt och peppar

Värm en panna med en klick kokosolja. Fräs lök, rödkål och brysselkål på medelvärme tills de mjuknat och fått lite fin glansig yta. Salta och peppra.

Fyll en tallrik med färsk spenat och den varma kålen. Lägg i kyckling, avokado och tomater. Strö över lite pumpa frö. Ringla eventuell över lite olivolja.

Njut av din goda, enkla och nyttiga salladsskål!

 

Write A Comment

Close