Scrambled pancakes, när man är sugen på både äggröra och pannkakor |

Ägg är en riktigt bra bas för en frukost. Bra fett och protein som mättar länge. Visste du förresten att ett ägg innehåller alla näringsämnen som vi människor behöver så när som på c-vitamin? Snacka om super food!

Här kommer ett recept på scrambled pancakes och är som namnet låter en kombo av äggröra/scrambled eggs och pannkakor. En bra frukost som kan toppas med valfria bär, lite nötsmör eller varje inte lite naturell yoghurt, kvarg eller lite fluffig kokosmjölk? Inspirationen fick jag av härliga Jill men har gjort om receptet lite och bytt ut mandelmjölet.

clean eating scrambled pancakes

Scrambled pancakes, 1 port

  • 3 ägg
  • 1 dl valfri mjölk (komjölk, kokosmjölk, mandelmjölk, grädde osv)
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk (kan uteslutas men rätten blir mer krämig med husk i)
  • salt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • bra fett att steka i (kokosolja, smör eller annat)

Vispa ihop ägg och mjölk. Ha sedan i övriga ingredienser och blanda väl. Ha i lite olja i en panna och häll i smeten. Stek på ganska låg värme och rör hela tiden med en stekspade, precis som när du gör vanlig äggröra. Dra av från värmen när smeten blivit till en krämig blandning av äggröra och pannkaka. Njut av din frukost!

Nyfiken på fler frukost-recept baserade på ägg? Kika gärna in de här recepten:

Kolla gärna runt bland recepten som finns här på bloggen. Klicka på ”receptsamling” högst upp på sidan i den grå menyn så kan du enkelt kika under de olika kategorierna. Är det någon speciell form av recept du önskar se mer av? Mellanmål? Bakat? Bra mat på språng? Lämna gärna en kommentar så ska jag ha det i åtanke när jag testar nya saker. 

clean eating mandelgröt

clean eating slät kokosgröt

clean eating ugnsomelett

Write A Comment

Close