FRUKOST/ mellanmål lchf

Slät gröt fri från gluten och mejerier (falsk mannagrynsgröt)

Jag har hittat en ny frukostfavorit och min frukost-omelett har fått konkurrens! Jag har ju tidigare delat med mig på ett recept på ”gröt” som är full av bra proteiner och hälsosamma fetter utan både gluten och mjölk och även om jag har gillat den gröten så går den inte att jämföra med min senaste variant. Mina tidigare recept har varit lite klumpiga i konsistensen medans den här är mer seg. Den påminner om mannagrynsgröt fast är helt fri från både mannagryn, gluten och mjölk.

Nyfiken? Tycker verkligen att du ska ta och testa det här receptet till frukost eller mellanmål någon dag.

falsk mannagrynsgröt

Slät gröt, 1 port

  • 1-2 tsk kokosolja (funkar även med smör eller kokosolja)
  • 2 ägg
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ev sötning men tycker personligen inte att det behövs

Smält kokosoljan i en kastrull på medelvärme och dra sen av från plattan. Knäck i äggen och blanda direkt för att undvika ”äggklumpar”. Ha i övriga ingredienser och blanda väl tills slätt. Sätt tillbaka kastrullen på plattan på låg värme. Rör hela tiden under någon minut (bränner lätt och blir klumpig). Om du tycker att den är för rinnig så ställ åt sidan under lock i ett par minuter för gröten att ”sätta till sig” lite.

Servera gärna med bär och nötter en klick nötsmör.

slät gröt paleo mejerifri glutenfri

Annat som kan intressera

7 Kommentarer

  • Reply
    Jessica Sundberg
    28 december, 2015 at 11:59

    Vad gott det ser ut! Det ska jag testa någon dag! Kram!

    • Reply
      admin
      29 december, 2015 at 06:13

      Tycker jag absolut du ska göra! Både mättande och gott

  • Reply
    Sofie
    31 december, 2015 at 10:17

    Hej!
    Försökte göra detta idag men min gröt blev jätterinning :( Vad gjorde jag för fel tro? Jag lät den stå en stund för att den skulle sätta till sig men det hjälpte inte. Annars var det jättegod smak på den! Hade i torkade äppelskivor :)

    • Reply
      admin
      1 januari, 2016 at 12:00

      Det var inte så att du missade att ha i husken? Det är den som har huvudrollen i att få till den grötiga konsistensen? Annars är mitt tips att ha kvar den lite längre på plattan men på ganska låg värme och röra hela tiden så det inte lägger sig i. Värmen gör att äggen koagulerar och får fastare konsistens. Testa gärna och berätta hur det går :)

  • Reply
    Krämig kokosgröt |
    2 januari, 2016 at 08:07

    […] ett par dagar sen så tipsade jag om ett recept på gröt som blivit en av mina absoluta favoriter. Ni är flera som testat och gillat receptet både här på […]

  • Reply
    Annika
    31 maj, 2016 at 11:58

    Går det göra större sats och ha i kylen redo för användning senare? :)

    • Reply
      admin
      1 juni, 2016 at 11:48

      Jag har aldrig testat så vet faktiskt inte. Blir nog ganska stel och kanske svår att värma tänker jag dock. Meddela gärna hur det gick om du testar :)

    Lämna ett svar