I mitt kök - clean eating

Smart oljespray som ger lagom olja på maten

kökets favoriter

Känner du igen i problemet med att få lagom olja på salladen? Jag tycker det är jättesvårt. Lite ketchup-effekt liksom. Kommer inget, kommer inget, kommer jättemycket. Innan du vet ordet av så flyter salladen runt i en pöl av olja. Även om olja både är gott och bra för oss så är ju trots allt lagom bäst.

Det har den senaste tiden dykt upp ett gäng med nya produkter med oljespray. Smidiga och jag förstår att många är sugna på ett testa dem. Men jag känner att jag vill kunna ha kontroll över vilken typ av olja, och kvalitet, när jag använder den i matlagningen. Plus att det känns lite onödigt att köpa engångsförpackningar som sedan ska slängas.

Men nu har jag hittat en oljespray som är perfekt!

Smart oljespray som ger lagom olja på maten

Den här oljesprayen för olja är av märket Le Creuset och du hittar den hos Kökets Favoriter. Den är både snygg, smidig och enkel att använda. Den är tillverkad i rostfritt stål och går att använda för både olja och vinäger.

Du fyller den med den olja (eller vinäger) som du vill, pumpar enkelt upp ett tryck i behållaren och sprayar sedan lagom med olja jämt över maten. Oljesprayen funkar så klart även bra att använda när stekpannan ska smörjas lite inför stekning.

oljespray

oljespray

oljespray

Andra bra grejer i mitt kök

Jag har tidigare tipsat om saker jag har i mitt kök som jag gillar och kan rekommendera. Bland annat min grönsakssvarv och min Himalaya-saltsten. Gillar du den typen av inlägg? Är det bra tips? Lämna gärna en kommentar så ska jag tänka på det och dela mer tips framöver.

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

Följ mig på instagram för dagliga recept & tips

Annat som kan intressera

3 Kommentarer

 • Reply
  Tobbe
  14 juni, 2018 at 19:23

  Stänker det mycket? Blir oljan bra fördelad?

  Jag har testat en refillflaska för olja, men där kom oljan bara ut i en hård stråle. Jag vill ju ha ut den i en fin dimma.
  Jag har nu två stycken engångssprayflaskor med olivolja (en neutral och en med vitlökssmak). Oljan kommer ut i en fin dimma, men tyvärr sprids den där dimman i halva köket… Svårt att få den bara på salladen, eller bara i stekpannan utan att det skvätter olja på både bänkar och väggar :(

  Hur tycker du den här spayen från Le Creuset funkar i dessa avseenden? Skulle du kunna göra en video där du visar hur den fungerar?

  • Reply
   admin
   18 juni, 2018 at 12:52

   Hej! Tack för din kommentar! Ingen film planerad på denna just nu. Tror det skulle bli svårt för den sprayar oljan väldigt fint så tror det skulle vara svårt att fånga på film. Oljan kommer ut som en fin dimma men jag har inte upplevt att det hamnar på annat än maten. Hade ju märkt om köksbänk och annat fått en fet hinna. Men som sagt, inte märkt något sådant :)

 • Reply
  author
  14 juni, 2018 at 21:43

  Thanks a lot for the post.Really thank you! Much obliged.

 • Lämna ett svar