Zucchini är ett perfekt alternativ för oss som valt mjöl-mat. Av en zucchini kan du få till god pasta, lasagnebröd eller som här fylld zucchini som är ett perfekt substitut till de klassiska varma mackorna. De fyllda ”zucchini-mackorna” går att variera i oändlighet och kan fyllas med precis vad du vill. Utmärkt för vegetariska rätter!

I den här varianten använde jag taco-färs som blivit över från helgens taco-middag men du kan utgå från det här receptet och ha den fyllning och kryddning som du är sugen på. Snabb lunch på ett ögonblick!

Taco-fylld zucchini, 1-2 port

  • 1 medelstor zucchini
  • 0,5 gul lök
  • ca 80-100 gr färs
  • 1 dl tacosalsa
  • kokosolja, smör eller ghee att steka i
  • 0,5 tomat
  • ev lite ost

Skölj zucchinin noga och dela i två båtar. Gröp ur innehållet med en liten sked.

clean eating zucchini

Hacka löken och fräs i lite olja. Skär det urgröpta zucchini-köttet i bitar och fräs med. Om du använder rå färs så stek den med löken. (Om du som jag använder redan tillagad färs så ha ändå i den mot slutet för att blanda med såsen). Ha i tacosalsan och blanda. Skär tomaten i små bitar och ha i pannan en liten stund. Dra av från värmen och fyll sedan din zucchini med färsen. Strö ev över lite riven ost men går att utesluta.

clean eating tacofylld zucchini

clean eating tacofylld zucchini

Gratinera i ugn i ca 20 min på runt 200 grader.

clean eating tacofylld zucchini

clean eating tacofylld zucchini

3 Comments

    • admin Reply

      Ja det är ett riktigt bra recept faktiskt eftersom det kan varieras så. Hoppas du gillar det :)

  1. Pingback: Veckans veckomeny vecka 13 - Erika kan berikaErika kan berika

Write A Comment

Close