Förrätter & smårätter - clean eating

Vattenmelon och feta på saltsten

kökets favoriter

Saltsten – ett kul och lite annorlunda redskap i köket. Det är som du hör av namnet en sten av salt. Närmare bestämt Himalya-salt. Det är ett riktigt häftigt och enkelt sätt att lyfta fram och förstärka smakerna i matlagningen, eller bakningen också för den delen.

Jag har berättat om min saltsten innan och du kan läsa mer via länken här nedanför. Den går att använda både för att hålla mat kall, som i det här receptet, men även varm i ugnen eller på grillen. En färsk bit lax är fantastiskt gott på saltstenen.

Läs mer:

>> Så använder du din Himalaya saltsten

himalalya saltsten

Vattenmelon och feta på saltsten

Detta är en perfekt liten smårätt att ställa fram på bordet när väninnan kommer över för ett glas rosé i kvällssolen eller som tillbehör till grillat. Så gott och fräscht och löjligt enkelt. Den söta melonsmaken ihop med saltet från stenen och fetaosten är en fantastisk kombo.

himlalya saltsten melon feta

Du behöver:

  • 1 saltsten
  • Vattenmelon
  • Feta-ost
  • Färsk mynta

Gör så här:

  1. Lägg saltstenen i frysen i ca 30 minuter eller kylen i en timme.
  2. Skär upp melonen i lagom stora bitar och lägg på saltstenen.
  3. Smula sönder feta-ost över melonen.
  4. Piffa med lite färsk mynta.

Klart! Sa ju att det var enkelt. Nu ska du bara testa hur gott det är också. Om du är sugen på att testa saltsten så har Kökets Favoriter saltstenar till bra pris. Knappen nedanför tar dig till saltstenarna hos Kökets Favoriter.

SPANA IN SALTSTENARNA HOS KÖKETS FAVORITER >>>

 

Fler somriga recepttips

clean eating by annika

Följ mig på instagram för dagliga recept & tips

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar