Wrap med kyckling, currymajo, rödkål och spenat | Ät bra, må bra

Ni har väl testat mina olika wraps? Wraps är en favorit här hemma hos oss. Det går snabbt, riktigt gott och enkelt. Plus så smidigt då man kan fylla dem med vad man råkar ha hemma. Idag blev dagens lunch wraps med kyckling, currymajonäs, rödkål och spenat. Barnen som (till min stora sorg) är väldigt skeptiska mot gröna bladgrönsaker fick en mer barnvänlig variant som jag tipsar om mot slutet. Testa och njut!

wrap curry kyckling

Henriks favorit

Det sägs ju att vägen till mannens hjärta går genom magen. Nu är ju jag och Henrik visserligen redan kära, galna och gifta men om jag inte redan haft honom på kroken så hade jag slängt ihop ett gäng med wraps. Och då wraps med kyckling och currymajonäs. Det slår aldrig fel. Varje gång jag gör något i den stilen till lunch så får jag beröm för min goda matlagning. Idag likaså. Idag sa han vilken skillnad det är från när vi först träffades för 10 år sedan. Då var jag en tvättäkta kalori-jägare och insisterade på att det gick finfint att späda såser och grytor med vatten eller möjligen minimjölk. Bara man kryddade ordentligt så märktes det ingen skillnad, enligt mig. Eller hur?! Nä, det funkar faktiskt inte alls. Riktiga grejer ska det vara. Riktiga råvaror ger god mat som mättar. Med följden att man småäter mindre mellan måltiderna.

Wraps med kyckling, currymajonäs, rödkål och spenat

Recept för 2 portioner (Henrik äter lätt detta på egen hand så om du har glupska gäster, gör gärna lite extra)

  • Gör en omgång wraps enligt detta recept
  • 1 kycklingfilé (liten)
  • 1 dl majonäs
  • 2-3 tsk curry
  • 0,5 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl finriven rödkål
  • 1 näve färsk spenat
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Tilllaga wrapen enligt receptet och låt sedan svalna. Skär kycklingen i tunna skivor och stek i smör med salt och peppar. Blanda majonäsen med curry och vitlök beroende på hur starkt du gillar. Blanda sen kålen med majonäsen så att det blir som en cole slaw. Bred ut på wrapen. Finhacka spenaten och strö ovanpå. Fördela sedan kycklingen. Rulla ihop till en rulle och skär i två portionsbitar eller flera mindre. Servera gärna med en fräsch sallad.

wrap collage

Barnen är som sagt väldigt skeptiska mot gröna bladgrönsaker och de fick en lite mer barnvänlig wrap. Mindre kryddning och mindre starka smaker. Samma wrap med bara fylld med skivad ost, några skinkskivor och lite pizzakrydda på det. Violá – pizzawrap!

pizzawrap

1 Comment

  1. Pingback: Första veckan av min CLEAN28 | Clean Eating by Annika

Write A Comment

Close