Zucchini fylld med kyckling och örter – paleo, lchf, primal | Ät bra, må bra

Jag tror bestämt att zucchini är min nya favorit bland grönsaker. Zucchinin trängs absolut på topplistan med broccoli, spenat, sparris och brysselkål. Det som jag gillar så med zucchini är att den kan användas till så galet många olika sorter av recept, till exempel bröd, gröt och olika grönsaksröror. Variationsmöjligheterna plus att det är en matig grönsak med ordentlig konsistens och tuggmotstånd (=mättnad) gör den till ett måste i mitt kök.

Du kan ju gissa hur glad jag blev när jag var och handlade häromdagen och såg att zucchini kostade 9:90 st. Nästan så jag ville göra små glädjeskutt. Minns i vintras när de kostade uppemot 30 kr i min affär. Plockade på mig ett helt gäng med denna underbara grönsak som fick hänga med mig hem.

Fylld zucchini med kyckling och örter – en nyttig, enkel och god lunch

Det här receptet på fylld zucchini är som en kombo av en klassisk varm macka och en quiche . Men du slipper de snabba näringsfattiga kolhydraterna från vetemjölet och istället får en rätt full av näring och nyttiga mjuka fibrer. Det blir en måltid som håller ditt blodsocker stabilt och din mage mätt och nöjd länge. Du får en goda fyllningen plus den härliga känlan av att ge kroppen näringsrik mat. Zucchini har ju ingen smak i sig och är fast i köttet så perfekt istället för det där tråkiga vita brödet eller pajskalet.

fylld zucchini kyckling lchf paleo primal

Fylld zucchini med kyckling och örter
Serves 1
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Prep Time
10 min
Ingredients
  1. 1 zucchini
  2. ca 100-150 gr grillad eller stekt kyckling
  3. ca 3 cm purjolök
  4. 1/4 röd paprika
  5. 5-6 cocktail tomater
  6. 2 ägg
  7. kokosolja
  8. hackad persilja
  9. hackad dill
  10. ev ett par matskedar riven ost (hoppa över för helt mjölkfri)
  11. salt & peppar
Instructions
  1. Dela zucchinin på längden. Använd en sked för att gröpa ut innehållet så att det blir som en båt.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar eller tunna skivor. Finhacka purjo, paprika och tomat. Blanda sedan kyckling, grönsaker, ägg med persilja, gräslök, salt och peppar.
  3. Ta lite kokosolja på fingrarna och smörj insidan av zucchinibåtarna. Fyll sedan med kycklingröran. Toppa ev med lite riven ost.
  4. Grädda i 200 grader i ca 200 gr tills äggstanningen har satt sig och zucchinin blivit mjuk.
Notes
  1. Det blir två zucchinibåtar och beroende på vad du serverar till så kan det räcka till två personer men en person kan själv utan problem äta båda båtarna.
Ät bra, må bra http://cleaneatingbyannika.se/

Det här sättet att använda zucchini är perfekt när du har rester hemma att bli av med. Du kan mer eller mindre ha vilken fyllning du vill och har hemma. Du måste inte ha över en äggstanning men då rekommenderar jag att ha riven ost över.

Fler nyttiga recept med zucchini

Som jag skrev högre upp så är zucchini en helt underbar grönsak som kan användas till så mycket. Här nedanför hittar du länkar till några av mina favoritrecept med zucchini.

Krämig zucchinisallad – perfekt istället för traditionell potatissallad

Zucchinibröd – ett bröd som är härligt saftigt på grund av just zucchinin

Zucchiniplättar – jättegoda grönsaksplättar som du kan toppa med en klick crème fraiche eller servera med lite grillad halloumi för en god och vegetarisk rätt

Frallor med zucchini – ett av mina absoluta favoritrecept på bröd. Perfekt att ha i frysen inför sommarens dagar på stranden.

Tacofylld zucchini – perfekt lördagslunch med resterna från fredagens tacomiddag

Zucchini pizza bites – perfekt plockmat

zucchini recept lchf paleo primal

Gillar du zucchini? Har du testat något eller några av recepten här ovanför? Vad tyckte du? Har du tips på andra goda recept med zucchini som du gillar? Dela gärna tankar och tips i kommentarerna nedanför.

clean eating by annika

2 Comments

Write A Comment

Close