Zucchinifrallor fria från gluten och nötter

Ni som följer andra lågkolhydratsbloggar har säkert sett recept på zucchini-frallor. Åse som driver bloggen 56kilo var först ut och sen har andra också förälskat sig i frallorna. Jag har länge tänkt testa receptet men inte fått tummen ur, förrän idag. Men originalreceptet innehåller mandelmjöl och eftersom min man är nötallergiker så ville jag få till en nötfri variant. Det blev riktigt gott och receptet gav 7 mjuka och saftiga frallor.     Zucchinifrallor, glutenfria, nötfria, lågkolhydrat 7 st 6 ägg 5 dl riven zucchini (ca 1 st) 1 dl solroskärnor (som mixas till mjöl) 0.5 dl grovhackade pumpakärnor 2 msk kokosmjöl 0,5 dl pofiber  0,5 dl hela solroskärnor 0,25 dl hela linfrö 0,25 dl chia-frö (kan bytas ut mot mer linfrö) 3 msk sesamfrö 2,5 msk fiberhusk 2,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig.  Mixa 1 dl solrosfrö fint till en mjölliknande textur med en mixer eller stavmixer. Grovhacka även pumpakärnorna. Blanda detta med resten av de torra ingredienserna i en bunke. Riv zucchinin och krama ut vätskan. Antingen kan du lägga det i ett durkslag och pressa den med handen mot nätet eller så kan du pressa med dina knutna … Fortsätt läsa Zucchinifrallor fria från gluten och nötter