Förrätter & smårätter - clean eating

Avokadobåtar med krämig skaldjursfyllning

Avokadobåtar med krämig skaldjursfyllning – ett enkelt och klassiskt recept på förrätt. Passar även utmärkt på både jul och påskbordet. Är ett bra alternativ för de som inte vill eller kan äta ägg. Istället för ägghalvor, kan du alltså servera avokadobåtar som de här. De blir ganska mäktiga men jag tycker att en halva är en lagom förrätt. På ett jul- eller påskbord däremot, när det även serveras mycket annat gott, så hade jag istället skurit avokadon i ”kvartar”. Det vill säga, delat varje båt en gång till.

Avokadobåtar med krämig skaldjursfyllning, 4 halvor

Du behöver:

  • 2 avokado
  • Citronjuice
  • 200 gr räkor med skal eller andra skaldjur
  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • Salt & peppar
  • Färsk dill

Gör så här:

  1. Dela avokadorna i två och ta ut kärnan.
  2. Pensla med citron for att förhindra att de mörknar.
  3. Skala räkorna. Dela hälften i mindre bitar.
  4. Blanda de hackade räkorna med majonnäs, pressad vitlök, salt och peppar.
  5. Fyll gropen i varje avokado med röran.
  6. Toppa med resten av räkorna och en liten dillkvist.

Smaklig måltid!

avokado majonnäs räkor paleo clean

Om du är intresserad av fler recept som passar på ett smörgåsbord som till jul eller påsk, spana in mitt samlingsinlägg med påskrecept. Vi äter ju trots allt ganska samma vid alla våra högtider så de passar utmärkt till jul också.

Lästips:

Följ mig på instagram för dagliga recept & tips

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar