Jag älskar att ha nybakt bröd till helgens frukostar. Här är ett recept på bröd som är fullproppat med mättande protein från keso och kvarg och hälsosamt fett från fröerna. Med det här receptet har du ett gott och nyttigt bröd på bordet inom 30 minuter. Perfekt, eller hur?

protein bröd keso

protein bröd keso

Proteinrikt bröd i långpanna, 15 bitar

  • 4 ägg
  • 200 gr keso
  • 300 gr naturell kvarg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 tsk salt
  • o,75 dl hela linfrö
  • 2 msk chia frö
  • 1 dl sesamfrö
  • 1,5 dl solrosfrö
  • 0,5 dl pumpakärnor

Vispa äggen fluffigt med elvisp i några minuter. Rör sedan ner keso och kvarg. Blanda försiktigt. Ha i de torra ingredienserna. Bred ut i en rektangulär långpanna och grädda på 225 grader i 15-18 minuter. Skär i bitar efter gräddning.

proteinbrod

Tänk gärna till lite extra kring påläggen du väljer. Kul med variation och nya smaker. Några av mina favoriter:

  • avokado
  • nötsmör
  • hummus
  • smakrika ostar
  • skivad kyckling
  • makrill i tomatsås

Vad är ditt favorit pålägg? Och har du något eget recept på bröd som du brukar baka? Dela gärna med dig i kommentarerna till mig och de andra läsarna.

 

6 Comments

  1. Pingback: Recept - ellinorberntsson | Pearltrees

  2. Jättegott bröd. Jag har bjudit på det till flera och alla har tyckt att det är jättegott.Det går utmärkt att frysa tycker i alla fall jag. Ett tips är om man inte vill använda kvargen och keso till något annat och man har köpt 500 g förpackningar så tycker i alla fall jag att det går lika bra att ta 250 g av varje så har man till 2 omgångar bröd istället ☺

Write A Comment

Close