Frukost & brunch/ Glutenfritt bröd

Bröd med mycket protein och nyttiga fröer

Jag älskar att ha nybakt bröd till helgens frukostar. Här är ett recept på bröd som är fullproppat med mättande protein från keso och kvarg och hälsosamt fett från fröerna. Med det här receptet har du ett gott och nyttigt bröd på bordet inom 30 minuter. Perfekt, eller hur?

protein bröd keso

protein bröd keso

Proteinrikt bröd i långpanna, 15 bitar

  • 4 ägg
  • 200 gr keso
  • 300 gr naturell kvarg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 tsk salt
  • o,75 dl hela linfrö
  • 2 msk chia frö
  • 1 dl sesamfrö
  • 1,5 dl solrosfrö
  • 0,5 dl pumpakärnor

Vispa äggen fluffigt med elvisp i några minuter. Rör sedan ner keso och kvarg. Blanda försiktigt. Ha i de torra ingredienserna. Bred ut i en rektangulär långpanna och grädda på 225 grader i 15-18 minuter. Skär i bitar efter gräddning.

proteinbrod

Tänk gärna till lite extra kring påläggen du väljer. Kul med variation och nya smaker. Några av mina favoriter:

  • avokado
  • nötsmör
  • hummus
  • smakrika ostar
  • skivad kyckling
  • makrill i tomatsås

Vad är ditt favorit pålägg? Och har du något eget recept på bröd som du brukar baka? Dela gärna med dig i kommentarerna till mig och de andra läsarna.

 

Följ mig på instagram för dagliga recept & tips

Annat som kan intressera

6 Kommentarer

  • Reply
    Camilla
    7 februari, 2017 at 12:56

    Gott! Det ska jag prova!

    • Reply
      admin
      7 februari, 2017 at 18:26

      Hoppas du gillar :)

  • Reply
    Recept - ellinorberntsson | Pearltrees
    11 mars, 2017 at 12:51

    […] Mat med Suss: Jordgubbsmoussetårta. Fudge brownies. Bröd med mycket protein och nyttiga fröer. […]

  • Reply
    Ulrika
    11 mars, 2017 at 12:54

    Funkar det att frysa brödet?

    • Reply
      admin
      13 mars, 2017 at 16:10

      Aldrig testat men det tror jag :)

  • Reply
    Birgitta
    6 juli, 2017 at 10:12

    Jättegott bröd. Jag har bjudit på det till flera och alla har tyckt att det är jättegott.Det går utmärkt att frysa tycker i alla fall jag. Ett tips är om man inte vill använda kvargen och keso till något annat och man har köpt 500 g förpackningar så tycker i alla fall jag att det går lika bra att ta 250 g av varje så har man till 2 omgångar bröd istället ☺

  • Lämna ett svar