Grundrecept pizza |

Det där med att få till en god och spröd pizzabotten utan vetemjöl, det är inte helt lätt. De varianter som jag har testat hittills påminner mest om en sladdrig omelettbotten. Men den här gången fick jag till det riktigt bra och det blev det bästa lchf-pizzan jag ätit hittills. Jag tänkte dela med mig av receptet på själva botten och sen kan ju du toppa så som du vill och är sugen på.

Pizzabotten, grundrecept, 1 plåt

  • 5 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk fiberhusk
  • 4 dl riven ost

Knäck äggen och vispa dem rejält fluffiga. Ha i bakpulver, pofiber och husk och blanda utan att vispa ur för mycket luft ur äggen. Vänd ner osten sist.

Bred ut på en plåt med t ex en slickepott. Om det är svårt så kan du lägga ett till bakplåtspapper ovanpå och kavla ut degen mellan pappren. Dra då loss det övre innan gräddning.

Grädda i 200 grader tills ytan stelnat och fått en lätt yta. Obs! Detta är en förgräddning innan du lägger på din fyllning så botten ska inte vara helt genombakad än

Ta ut och toppa som du vill. Jag hade min salsa som tomatsås och sen så toppade jag bara med lite hackad skinka och ost. Jag kryddade med oregano.

In i ugnen igen och ha inne tills osten fått fin färg och kanten på botten ser krispig ut.

Pizza

1 Comment

Write A Comment

Close