Förrätter & smårätter - clean eating/ Övriga recept - clean eating/ Sås, dressing & tillbehör - clean eating/ Veganskt - clean eating/ Vegetariskt - clean eating

Krispiga zucchinichips med havssalt och vinäger – busenkelt

Krispiga zucchinichips – lika enkelt som gott. I dagens film visar jag hur du gör för att göra egna chips av zucchini. Receptet funkar lika bra på sötpotatis, morötter, palsternacka eller vad du föredrar. Dela gärna med dig och i kommentarerna om du har testat någon god grönsak att göra chips av.

Chipsen går att smaksätta med olika kryddor som örter, vitlök med mera. Jag har smaksatt här med lite vinäger för att jag gillar den smaken på chips. Bara fantasin sätter gränserna.

Du kan så klart äta dem som ett snacks men de är också riktigt goda att ha i en sallad. Lite gott och salt crunch i är riktigt gott. Det sätter lite guldkant på salladen. Om du gillar knapriga grönsaker så ska du testa mitt morotsbacon – så gott!

zucchinichips med havssalt och vinäger

Innan vi kommer till själva receptet så vill jag bara flika in med några ord om så kallat ”nyttigt gott”. Nu är detta chips gjorda på zucchini. Nyttigt eller hur? Det beror ju på vad du menar med nyttigt. Nyttigt som i rena råvaror? Absolut! Nyttigt som i lite kalorier? Nja, oljan är energirik. Det stora plusset med att göra egna chips så här är att du styr över råvarorna och kan hålla dem ”rena” och av hög kvalitet. Men chips oavsett vad de är gjord på eller hur de är gjorda, är ,enligt mig, så kallad sällan-mat. Det vill säga, något du absolut kan njuta av ibland men inget att äta i tid och otid.

Krispiga zucchinichips med havsalt och vinäger

Du behöver:

  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 0,5-1 msk vitvinsvinäger
  • havssalt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 120 grader.
  2. Hyvla zucchinin tunt. Använd gärna en mandolin.
  3. Lägg på hushållpapper eller en handduk och försök pressa ut lite vätska.
  4. Lägg i en skål och häll över olja, vinäger och salt. Blanda runt så att alla skivor täcks.
  5. Lägg ut på en plåt.
  6. Grädda i ugnen i ca 60 min.
  7. Håll noga koll på dem under tiden då de snabbt kan bränna. Sänk eventuellt värmen mot slutet.
  8. Ta ut chipsen när de är riktigt torra och låt svalna på galler.

zucchinichips med havssalt och vinäger

Följ mig på instagram för dagliga recept & tips

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar