Idag hade jag och barnen lite extra tid hemma innan det var dags för förskola för dom och skola för mig. Perfekt tillfälle att testa en ny frukost och något extra gott fredag som det är.

Kardemummamusli

 

 Müsli med smak av kardemumma och kanel

  • 1 dl cashewnötter
  • 0,5 dl solrosfrö
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 0,5 dl sesamfrö
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk kardemumma
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl kokos

Hacka cashewnötter och hasselnötter. Smält kokosoljan i en stekpanna. Ha i nötter och frön tillsammans med kryddorna. Rosta på medel värme några minuter tills gyllene. Ha i kokos mot slutet och se till att allt är blandat väl.

Bred ut på en plåt för att svalna. Förvara sedan i en tät burk för att hålla müslin god och krispig längre.

Barnen åt det med naturell yoghurt och lite färska plommon från mormor och morfars träd.

musli på plåt

 

Write A Comment