Sesampanerad torsk med broccolimos | Ät bra, må bra

Stekt fisk och mos är ju en klassiker och här i en uppdaterad version med broccolimos istället för traditionellt potatismos.

Att panera fisk med sesamfrö är riktigt gott! Det ger en lite nötig smak till fisken som passar väldigt bra till speciellt vit fisk. Solrosfrö är också gott men jag tycker att det är lite svårt att få fröna att stanna kvar på fisken och mycket av paneringen hamnar i pannan. Tror att det kan vara för att solrosfröna är lite tyngre än sesamfröna.

clean eating sesampanerad torsk broccolimos

Sesampanerad torsk med broccolimos, 4 port

  • 4 bitar torskfilé (ca 150 gr st)
  • 1 ägg
  • 1-2 dl sesamfrö
  • kokosolja, ghee eller smör
  • salt och peppar
  • 4 skivor bacon
  • 4 portioner broccolimos (recept)

Skär baconet i små bitar och stek knaprigt. Ta åt sidan.

Vispa upp ägget i en skål. Doppa fiskbitarna först i ägg och sen i sesamfrö.

Ha i kokosolja i en panna och smält. Stek sedan fisken på medelvärme till genomstekt. Salta och peppra.

Tillaga moset enligt receptet.

Servera fisken tillsammans med moset och strö över det knapriga baconet.

clean eating panerad torsk broccolimos

Näringsvärde per portion: 495 kcal, 41 gr protein, 31 gr fett, 9 gr kolhydrater

1 Comment

Write A Comment

Close