Godis/ kitchenstories/ mellanmål lchf/ Raw/ Tankar om kost/ Träning

Cashewbollar – nyttigt godis

God morgon!

Idag tänkte jag dela ett recept på goda nötbollar som funkar finfint som fredagsmys – cashewbollar. Jag gjorde de här till barnen häromveckan och då sötade jag med honung. Om du vill hålla nere på socker och kolhydrater så kan du istället använda fibersirap (annonslänk). Receptet går så klart att utgå ifrån med vilka nötter man vill. Men innan jag ger dig själva receptet så tänkte jag att det är dags för en liten uppdatering kring min så kallade 35-års-kris ;)

35-årskris, pt och träningsvärk

Ja, som sagt, så har jag ju något av en stundande 35-årskris. Fyller 35 om ett par veckor och jag tycker faktiskt att det är ganska jobbigt. Älskar livet som det är nu med allt däri och det finns inget mer jag önskar. Men den där känslan av att liv går för fort är riktigt läskig. Att fylla 30 var inga problem. Då var jag både nybliven småbarnsmamma och nygift. Antar att jag hade för fullt upp för att tänka för mycket. Men jag minns att 25 också var jobbigt att fylla. Det är något med de där 5-talen som jag tycker är lite jobbigt. 

Krafttag

Vad är det då som känns jobbigt? Ja det är som sagt inte innehållet i mitt liv. Det finns inget mer jag önskar. Har en fantastisk familj, bästa mannen och underbara barn. Plus att jag lever drömmen med företaget som jag byggt upp. Det som är jobbigt är helt ärligt att jag känner att jag börjar bli gammal. Kroppen börjar bli lite trött liksom. Man kommer inte undan med lika mycket som man gjorde när man var yngre. Jag känner liksom att jag måste ta ett krafttag för att vända trenden. Och det är det jag håller på med :) tar ett krafttag alltså.

Fokus styrka

Jag har anlitat en PT (grymma Caroline) och har nu på morgonen kört mitt 5e pass för veckan. Behöver jag säga att jag är mör typ över allt? Gör så jäkla ont men samtidigt så go känsla. Fokus ligger på styrka. Behöver öka på min muskelmassa. Har varit fast i konditionsträning för länge. Behöver öka på min muskelmassa för att hålla min styrka uppe, för att orka med livet liksom. Kosten är jag benhård med. Bara bra mat som ger mig energi och byggmaterial till min kropp. Mycket kyckling och broccoli blir det. Och den hel del kvarg och keso på det ;) Eftersom att jag tränar så pass mycket nu så har jag även ökat på kolhydraterna lite. Ligger runt 20 % kolhydrater, 40 % protein och 40 % bra fett. Så alltså fortfarande mest bränsle från fett för en bra fettförbränning men även en del kolhydrater för att ge kroppen den där lilla extra orken.  Är ni intresserade av att läsa mer om kost för träning och träningsresultat? Lämna gärna en kommentar i så fall, så att jag vet :)

Morgonens promenad – klarblå himmel och sol

Cashewbollar

Men nu då till veckans nyttiga fredags-mys – cashewbollarna. Du kan som sagt egentligen använda vilka nötter du vill men jag tycker att cashewnötterna blir gott krämiga och lena i smaken. Du bör även blötlägga dem. Helst över natten men minst i två timmar. Här (länk) hittar du ett inlägg där jag berättar om varför man ska blötlägga nötter. 

Ingredienser:

  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl kokos
  • ca 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk honung (eller annan sötning)
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm vaniljpulver
  • kokos till rullning

Gör så här:

Lägg alla ingredienser (förutom den rostade kokosen) i en mixer och mixa tills en slät smet. Blir den för torr så ha i lite mer honung eller ev lite vatten. Blir den för blöt så öka på en lite kokosmjöl. Ställ i kylen under tiden som du rostar kokosen. Rosta kokosen i en torr stekpanna på ganska svag värme. Låt kokosen svalna och rulla sedan bollarna i kokosen.

 

 

 

Gillar du bloggen? Missa då inte att följa mig i mina andra kanaler. Jag finns på bloglovin, instagram och Facebook. Du kan även anmäla dig till min email-lista och helt gratis ta del av unika erbjudande, rabatter, tips med mera. Du anmäler dig till mail-listan här.

Följ mig på instagram för dagliga recept & tips

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar